На засіданні виконавчого комітету заслухано підсумковий звіт про реалізацію проєктів «Громадського бюджету» 2022 у Тернопільській громаді

На черговому засіданні виконавчого комітету заслухано та взято до відома підсумковий звіт про реалізацію проєктів «Громадського бюджету» 2022 у Тернопільській громаді. За результатами голосування мешканців, до реалізації минулого року було відібрано 16 проектів «Громадського бюджету» та 37 проектів «Шкільного громадського бюджету».

Загалом за попередній рік вдалося реалізувати лише три проекти– це два проєкти «Громадського бюджету» , зокрема:  «Благоустрій пішохідної зони на вулиці Львівській» та «Мій світ починається тут». А у рамках «Шкільного громадського бюджету» -проект «Новий шкільний дзвінок і радіо».

Інші проекти не реалізувалися у зв’язку з воєнним станом, оскільки проведення робіт з реалізації проектів громадського бюджету не фінансувало казначейство (враховуючи  постанову Кабінету Міністрів України № 590 від 09.06.2021 «Про затвердження Порядку виконання повноважень Державною казначейською службою в особливому режимі в умовах воєнного стану»).

На поточний 2023 рік у бюджеті громади планується передбачити кошти на реалізацію проектів Громадського бюджету, що не були реалізовані минулого року, у тому ж обсязі. Якщо відповідні роботи зможуть бути профінансовані казначейською службою, то і інші проекти Громадського бюджету 2022 будуть реалізовані.

Нагадаємо, що враховуючи воєнний стан конкурс проектів на Громадський бюджет 2023 не оголошувався.