У Тернополі відбувся вечір пам’яті Олександра Смика

Днями у Тернопільській обласній філармонії відбувся вечір пам’яті відомого українського барда, поета, драматурга Олександра Смика з нагоди 65-річчя від Дня народження.

«Ми вшановуємо пам’ять видатного українця, тернополянина і, що для мене найбільш важливо, мого друга – Олександра Смика. Він завжди умів говорити просто та щиро, і водночас це – зачіпало серце і душу. Він був надзвичайно позитивною, доброю, чуйною людиною. Любив життя. Був справді відданий Україні. Він – голос майдану у Тернополі, – зазначає міський голова Сергій Надал. – Він був справжнім творцем і упродовж усього свого життя творив завжди й усюди. Десять років під його керівництвом у Тернополі розвивався культурний простір. Олександр Іванович, коли брався за якусь справу, то завжди робив це щиро, із великою любов’ю і саме тому йому це вдавалося. Він умів по-особливому розуміти й пізнавати людей. На жаль, його вже немає серед нас. Та нам залишились його творчість. Я впевнений, що там на небі він сьогодні тримає духовний мистецький фронт. Вічна йому пам’ять».

Олександр Смик відомий Тернополю та Україні, зокрема, як бард, поет, драматург, член національних спілок України, Всеукраїнської музичної спілки, громадсько-політичний діяч, депутат Тернопільської міської ради.

Нагадаємо, Олександр Смик відійшов у вічність 18 травня 2022 року.