Для дітей із числа внутрішньо переміщених осіб у Тернополі працюють мистецькі гуртки

З метою піклування про дітей, які разом зі своїми сім’ями покинули рідні домівки, рятуючись від війни, у Тернополі в комунальних мистецьких закладах організовані різноманітні мистецькі та культурні заходи.

Педагогами закладів позашкільної освіти та майстрами народних художніх промислів, проводяться, зокрема, майстер-класи з писанкарства, бісероплетіння, малювання, паперопластики, виготовлення листівок, сувенірів, валяння вовни, гончарства тощо.

Діти з числа внутрішньо переміщених осіб можуть також відвідувати гуртки у: КЗТМР «Центр творчості дітей та юнацтва», КЗТМР «Школа народних ремесел», КЗТМР «Станція юних техніків», КЗТМР «Дитяча хорова школа «Зоринка» імені Ізидора Доскоча», а також - дитячі міські бібліотеки та інші комунальні заклади і установи.

Забезпечено й роботу гуманітарно-освітнього центру «Українці допомагають українцям», завдяки якому у місті організовано низку заходів для дітей та дорослих з числа внутрішньо переміщених осіб.

Для юних українців, котрі зараз вимушено перебувають у Польщі, рятуючись від війни, загалом зібрано і передано 1220 одиниць дитячої та підліткової літератури рідною мовою.