На зупинках громадського транспорту проводяться роботи з оновлення інформації про рух громадського транспорту

Враховуючи рішення міської ради від 22.08.2022 №8/п17/03 «Про затвердження Реєстру назв вулиць та інших геонімів (проспектів, бульварів, площ, провулків тощо) Тернопільської міської територіальної громади», нещодавно рішенням виконавчого комітету затверджено новий Перелік та назви зупинок громадського транспорту загального користування м. Тернополя.

Інформуємо, що зупинки громадського транспорту у Тернополі обладнуються відповідними трафаретами з найменуванням зупинки і номером маршруту, відомостями про режим роботи транспорту (час початку та закінчення руху на маршруті, інтервал руху протягом доби або час відправлення, в разі якщо інтервал більший 20-ти хв). Загалом у місті налічується 229 зупинок громадського транспорту загального користування.

В даний час у зв’язку із заміною значної кількості розкладів руху проводяться роботи з оновлення інформації про рух громадського транспорту на зупинках.

З метою оновлення інформації, з діючих розкладів руху проведено вибірку інтервалів руху всіх автобусних маршрутів в різні часові терміни. Додатково проводиться вибірка початку та закінчення роботи кожного із маршрутів на кожній зупинці.

Опрацьовується також вибірка кожної відправки усіх автобусів (коли інтервал перевищує 20 хв) по кожній зупинці, а також проводиться розробка оновленого макету карти маршрутів громадського транспорту з врахуванням змінених назв вулиць.

Як інформують в управлінні транспортних мереж та зв’язку, першочергово інформація оновлюватиметься на віддалених зупинках з незначною кількістю транспорту для задоволення потреб пасажирів.

Так, оновлена інформація уже розміщена на дев’яти зупинках громадського транспорту м. Тернополя: «Вул. Весела», «Вул. Глибока», «Вул. Дівоча», «Міське кладовище» (с.Довжанка), «Міське кладовище» (с.Підгороднє), «Сервісний центр», «Вул. Соломії Крушельницької» (від центру), «Вул. Олександра Довженка», «Тернопільавто». Дана робота продовжується.