Тернопіль отримав гуманітарну допомогу з німецького міста Барут (Марк)

15 серпня у Тернопіль завітала делегація з міста Барут (Марк), Федеративна Республіка Німеччина.

Під час офіційного перебування у нашому місті бургомістр Петер Ільк та представники німецької громади, зокрема, начальник муніципальної інспекції Матіас Юріке і координатор зі співпраці з Україною Петро Товарницький, передали гуманітарну допомогу, яку невдовзі доставлять українським військовослужбовцям.

«Вперше з Петером Ільком ми познайомилися декілька років тому, ще під час проведення економічного форуму у Тернополі. Від початку російської агресії бургомістр і німецька громада неодноразово надавали необхідну допомогу для українських військових, підрозділів МНС, медичних закладів та деокупованих міст, - розповідає міський голова Сергій Надал. – Сьогодні ми отримали чергову партію допомоги - військову форму, тактичне взуття, куртки, рукавиці, сухпайки, воду, зарядні пристрої, засоби особистої гігієни та медикаменти. Тож уже найближчим часом все це буде передано на фронт. Щиро дякую усім небайдужим жителям м. Барут та громадянам Німеччини, хто долучився до зібрання цього вантажу. Сьогодні ми всі єдині у цій боротьбі проти окупантів української землі».

Під час зустрічі міського голови з представниками уряду міста Барут обговорено також спільні плани щодо майбутньої співпраці Тернополя з містами Німеччини, а також вивчено потреби українців задля організації допомоги й надалі.

Як наголосив Петр Ільк, коли у місті Барут дізналися про повномасштабне вторгнення росії на територію України, то зрозуміли, що їхнім важливим обов’язком є надання українцям допомоги.