Закликаємо не поширювати дезінформацію про негуманне ставлення до котів у Тернополі

Нещодавно декілька осіб опублікували у соціальних мереж інформацію про те, що нібито у Тернополі посадові особи міської ради закликають виселяти з підвальних приміщень житлових будинків бездомних котів.

Ця інформація не відповідає дійсності. Звертаємо увагу, що ні міський голова, ні працівники Тернопільської міської ради, ані фахівці ДУ «Тернопільський ОЦКПХ МОЗ» під час зустрічі із головами ОСББ та управителями будинків не закликали співвласників житлових будинків виганяти тварин на вулицю.

Фахівці ДУ «Тернопільський ОЦКПХ МОЗ» під час зустрічі нагадали, що у містах основним осередком поширення бліх є підвали багатоквартирних будинків, бо там найбільш комфортні умови для їх життєдіяльності: бродячі тварини, вологість та теплові мережі. Опісля вони пробираються у квартири. Відтак, зазначили, що необхідно проводити винищувальні дезінсекційні заходи, ретельно прибирати та підтримувати прийнятний санітарно-гігієнічний стану приміщень.

Звертаємо увагу зоозахисників, що з 2019 року у Тернополі діє соціальна ветеринарна клініка «Хатіко», яка надає лікувальні та діагностичні послуги, а також займається регулюванням чисельності безпритульних котів гуманним способом та зоозахистом. На базі цієї клініки діє соціальна програма зі стерилізації бездомних коті - за соціальною ціною. Для цього необхідно мешканцям домовитися із клінікою про можливі дати операції зі стерилізації тварин, самостійно відловити безпритульних котів та доставити у клініку для проведення операції. Соціальна ветеринарна клініка «Хатіко» знаходиться у Тернополі за адресою вул. Євгена Коновальця, 14. Телефон: 050 437 4997.

Враховуючи ситуацію, закликаємо осіб, що поширюють подібні наклепи про негуманне ставлення до тварин, долучитися разом з управителями до облаштування укриттів у підвалах.