У Тернополі в рамках благодійної акції «Діти-дітям» зібрали понад сотню пасок для родин внутрішньо переміщених осіб із дітьми

Третій рік поспіль напередодні Воскресіння Христового тернопільські пластуни спільно з міською радою проводять у місті благодійну акцію «Діти-дітям», мета якої – створити святковий настрій дітям з вразливих категорій населення.

У зв’язку із воєнними діями на території України, внаслідок яких до нашого міста переїхали понад 20 тисяч вимушено переміщених осіб, цьогоріч освячені паски передадуть родинам з дітьми, які тимчасового мешкають у Тернополі.

Так, завдяки небайдужим тернополянам пластуни зібрали понад сотню великодніх пасок, чин освячення яких відбувся сьогодні, 22 квітня, у приміщенні Тернопільського пласту.

 «Ми зараз усі в очікуванні одного з найбільших християнських свят – Воскресіння Христового. Це свято символізує перемогу добра над злом, дає віру та надію, об’єднує сім’ї та родини. Традиційно, напередодні ми готуємось до свята по-особливому, прибираємо помешкання та домівки, серця і душі, та завжди в такі дні пам’ятаємо про одиноких  людей, – зазначає Сергій Надал. – І сьогодні ми продовжили цю добру традицію. На жаль, дуже багато українців не зможуть відсвяткувати Великдень вдома, адже вони втікали з-під обстрілів та бомбардувань. І частина з них перебуває у Тернополі. Тому, ми б дуже хотіли, щоб ці паски передали їм частинку родинного тепла, нашу підтримку, щоб вони відчули, що тут вони не самотні та мають друзів».

Міський голова подякував пластунам та усім, хто долучився до благодійної акції, та побажав здоров’я, миру, перемоги і щедрих Божих ласк.

Нагадаємо, днями з Тернополя відправлено освячені великодні продуктові набори для військовослужбовців ЗСУ, які зараз перебувають на передовій.