Сергій Надал зустрівся з представниками Міжнародного Червоного Хреста, які прибули у Тернопіль з гуманітарною місією зі Швейцарії

Днями у Тернополі відбулася зустріч міського голови Сергія Надала та керівництва профільних управлінь міської ради з представниками Міжнародного  Комітету Червоного Хреста, які приїхали у наше місто з гуманітарною місією зі Швейцарії.

Під час зустрічі було обговорено спільні дії та пропозиції, що будуть корисними як для нашої громади, так і для України загалом, під час воєнного стану.

«У Тернополі немає бомбардувань, немає поранених, однак є велика кількість вимушених переселенців. І наше завдання - забезпечити їм комфортне тимчасове перебування чи повноцінне проживання у місті. Кількість внутрішньо переміщених осіб очікуємо достатньо велику, відповідно це вплине на міську інфраструктуру, на роботу всіх мереж міста і громадський транспорт, - розповів Сергій Надал. - Крім того, нам потрібно розуміти, що ми повинні забезпечити громаду міста необхідними продуктами харчування і медикаментами. Тож ми оперативно намагаємося вирішувати проблеми переселенців тут, у Тернополі. Однак є питання, в яких ми очікуємо на допомогу Червоного Хреста. Великий біль і сльози України – це українців, які зараз в полоні окупантів в оточених містах, без їжі і води. Впевнений, що місія Червоного Хреста на цих оточених та окупованих російськими нелюдами територіях, допоможе врятувати сотні тисяч життів».

Міжнародні гості, у свою чергу, наголосили, що дуже вражені українським народом, злагодженістю у роботі та наданні допомоги потребуючим, і жоден інший народ не зміг би так згуртуватися в такий складний час.

Додамо, Тернопіль тривалий час співпрацює з організацією Червоного Хреста, який працює на території міста та області. За період спільної роботи реалізовано багато соціально-корисних проєктів для наших громадян.