У Тернополі нагородили переможців фотоконкурсу «Історія поруч»

27 вересня в рамках святкування Всесвітнього дня туризму у Тернополі відбулася унікальна екскурсія з елементами театралізації, яку для жителів та гостей міста організувало КП «Туристично-інформаційний центр м. Тернополя».

До екскурсії центральними вулицями міста долучилися також учасники фотоконкурсу «Історія поруч» в образах відомих тернополян.

Після театралізованої ходи на Театральному майдані відбулося урочисте нагородження переможців конкурсу, головною умовою якого було – зробити фото в історичному образі на фоні Тернополя.

До оголошення та нагородження переможців і призерів фотоконкурсу долучився і міський голова Тернополя Сергій Надал.

«Дякую організаторам та усім, хто взяв участь в такому незвичному мистецькому дійстві. Це було правді фантастично, а своїм прикладом ви демонструєте, як можна не лише любити наше місто, а й робити його цікавішим і для туристів, і для городян», - наголосив Сергій Надал.

Так, відповідно до рішення журі, перемогу у фотоконкурсі «Історія поруч» та головний приз у розмірі 5000 грн здобула мисткиня Оксана Чмиленко, яка перевтілилася на фото у відому тернополянку Софію Коренець-Стахевич, яка жила у місті 100 років тому.

Почесне друге місце у конкурсі посіла Ірина Скоробагата в образі української мандрівниці, письменниці та фотографки Софії Яблонської.

Третє місце у конкурсі фоторобіт розділили образи української співачки Софії Стадникової та Золотаря;

Диплом наймолодшої учасниці фотоконкурсу отримала Коронецька Марта, а диплом наймолодшого учасника - Дмитро Мазур.

У фотоконкурсі шляхом онлайн-голосування на сторінках Туристично-інформаційного центру м.Тернополя в соціальних мережах Facebook та Інстаграм визначався також переможець в номінації «Глядацькі симпатії». 

Отож, за результатами голосування, перемогу у даній номінації здобула тернополянка Олена Коваль, що постала на фото в образі панянки початку ХХ ст.

Вітаємо переможців та призерів!