Напередодні Великодня у Тернополі провели майстер-клас з писанкарства «Творіння Божої краси у мить натхнення!»

27 квітня поблизу тристороннього годинника у сквері імені Шевченка відбувся майстер-класі з писанкарства «Творіння Божої краси у мить натхнення!».

Своїми знаннями та уміннями щодо унікального народного мистецтва писання писанки з усіма охочими ділилися представники будинку культури «Кутківці», Центру творчості для дітей та юнацтва, Тернопільської міської Центральної бібліотечної системи, факультету мистецтв Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

Спробували свої сили у розписі і створенні власної писанки як дорослі тернополяни, так і учні, та зовсім юні жителі міста.

Для зручності учасників організатори розташували на майданчику столики із усім необхідним, – писачками та фарбами, свічками і серветками, зразками орнаментів та вже готовими писанками, що слугували як зразки для майбутніх робіт.

Як пояснили в управлінні культури та мистецтв Тернопільської міської ради, у місті напередодні Великодніх свят щороку проводяться подібні мистецькі акції, адже завдяки їм тернополяни, а особливо молодше покоління, має змогу дізнатися, як наші діди,прадіди виготовляли писанки, крашанки, дряпанки.