Понад 300 зелених насаджень висадять на території Тернопільського громади в рамках двомісячника благоустрою

До 15 травня у Тернополі триватиме двомісячник благоустрою, в рамках якого підприємства, установи та організації, ОСББ, ОСН, СК і тернополяни будуть проводити очищення території міста. Традиційно під час двомісячника також проводяться заходи з озеленення міста.

З метою підтримки проєкту «Озеленення України», відповідно до Концепції комплексного озеленення міста,  у населених пунктах Тернопільської міської територіальної громади планується проведення заходів із озеленення, зокрема: 

• висадження великомірних (саджанці не менше 2 м висотою та 5 см у діаметрі стовбура) декоративних листяних і хвойних порід дерев та чагарників;
• відновлення газонів.

Під час двомісячника на вулицях Тернополя міською радою заплановано висадження кленів гостролистих «Друммонді» або червонолистих «Роял Ред». 

На території міських парків  КП «Об’єднання парків культури і відпочинку м. Тернополя» висадить понад 230 саджанців дерев.

Окрім того, підприємствами, що обслуговують житловий фонд міста, заплановано висадження близько 50 дерев (серед видів посадкового матеріалу – береза, ялина, липа, сосна, дуб, клен, горіх, сумах) та понад 40 малих порід кущів (жасмин, форзиція, бузок, спірея).