Увага! На вихідні оголошується «червоний рівень» системи оповіщення на території Тернопільської громади

Відповідно до інформації Українського гідрометцентру, у Тернополі, починаючи з  7 лютого, прогнозується погіршення погодних умов внаслідок впливу активних циклонів.

У зв’язку із очікуваними опадами у вигляді дощу і снігу та зниженням температурних показників, оголошується «червоний рівень» системи оповіщення на території громади.

Внаслідок різких змін температури повітря, на дорогах громади можлива ожеледиця, що значно збільшить довжину гальмівного шляху та зменшить керованість автомобілем.

Тож для безпечного пересування пішоходів і безперебійного проїзду транспорту, підрядні організації, що здійснюють утримання шляхово-мостового господарства у місті, зобов’язані цими днями забезпечити наявність необхідної кількості механізованої техніки та людських ресурсів і організувати оперативні превентивні заходи із своєчасного очищення та посипання доріг і тротуарів.

Належне утримання прибудинкових територій та міжбудинкових проїздів повинні забезпечити управителі житлового фонду, очищення від снігу і посипання протиожеледними сумішами прилеглої території до об’єктів господарювання - суб’єкти підприємницької діяльності.

Щоб не перешкоджати роботі снігоочисної техніки, наполегливо просимо водіїв транспортних засобів не паркувати автомобілі на узбіччі доріг та у дворах.

Закликаємо тернополян бути обережними, пересуваючись містом, а при можливості, утриматися від поїздок приватним транспортом найближчими днями.