У Тернополі комісія провела перевірку щодо здійснення будівництва 8-ми квартирного житлового будинку на вул. Михалевича, 14

З квітня 2020 року у місті функціонує комісія щодо виявлення та запобігання незаконної забудови міста Тернополя.

Нещодавно до виконавчого комітету міської ради надійшло звернення від громадян стосовно проведення перевірки щодо здійснення будівельних робіт на об’єкті «Будівництво 8-ми квартирного житлового будинку за адресою вул. Михалевича, 14, м. Тернопіль». З метою належного розгляду звернення за вказаною адресою неодноразово виїжджала комісія з виявлення та запобігання незаконної забудови міста Тернополя.

За результатами роботи комісії виявлено, що вищевказаний об’єкт під час експлуатації може спричинити негативні наслідки правам та інтересам громадян (власникам квартир), оскільки він будується без проектної документації та його експертизи.

Згідно із Єдиним реєстром отриманих повідомлень про початок виконання підготовчих і будівельних робіт зареєстрована декларація про початок будівельних робіт на об’єкт «Будівництво 8-ми квартирною житлового будинку».

Проте, відповідно до листа-відповіді від ДП «Проектний інститут «Тернопільський промбудпроект державного публічного акціонерного товариства «Будівельна компанія «Укрбуд»,, договір на розробку проектно-кошторисної документації на об'єкт «Будівництво 8-ми квартирного житлового будинку; Тернопільська обл., м. Тернопіль, вул. Михалевича, 14» на фірмі не зареєстровано, відповідно, документація на зазначений об’єкт не розроблялась та замовнику не передавалась.

Враховуючи вищенаведене, в декларації про початок виконання будівельних робіт на об'єкті виявлено недостовірні дані.

Відтак, вищевказаний об’єкт під час експлуатації може спричинити негативні наслідки правам та інтересам громадян (власникам квартир), оскільки він будується без проектної документації та його експертизи.

Відділом ДАБК підготовлено та подано у Тернопільський окружний адміністративний суд позовну заяву до гр. Малярик Н.Б. та гр. Волянюк М.В. про припинення права на виконання будівельних робіт за адресою вул. Михайлевича, 14. м.Тернопіль.

Одночасно повідомляємо, що на адресу відділу ДАБК міської ради неодноразово звертаються громадяни (потенційні покупці) щодо наявності документів на будівництво житлового будинку за вищезгаданою адресою, оскільки на деяких сайтах міститься оголошення про продаж квартир за цією адресою, та вказано, що будинок 7-ми поверховий.