У ніч з 11 на 12 січня спецтехніка здійснювала механізоване посипання протиожеледними сумішами доріг і тротуарів міста

У зв’язку із зниженням температури повітря та можливим утворенням «льодової кірки» на дорогах і тротуарах Тернополя, в ніч з 11 на 12 січня працівники підрядних організацій здійснювали превентивне вибіркове посипання спеціальними сумішами небезпечних спусків, підйомів, перехресть та інших транспортних розв’язок міста.

Механізоване прибирання основних магістральних вулиць у Тернополі здійснюють підрядні організації: ТзОВ «Авакс Проф», ТМШРБ «Міськшляхрембуд» та ТзОВ «ТехноБудЦентр».

За прибирання прибудинкових територій і під’їзних шляхів до них у місті відповідальні балансоутримувачі/ управителі житлового фонду.

Тому звертаємося до представників тернопільських ЖЕКів і ОСББ з проханням забезпечити належне утримання дворів і проїздів взимку.

Прилеглу територію до приватних житлових будинків приватного сектору, включно з тротуаром, повинні прибирати власники приватних будинковолодінь.

Прибирання прилеглої території до закладів торгівлі та громадського харчування, офісів, установ і організацій мають забезпечити суб’єкти господарювання. 

Детальнішу інформацію щодо виконавців робіт з утримання шляхово-мостового господарства м. Тернополя в зимовий період можна переглянути на Інтерактивній карті відповідальності за  прибирання  міста взимку. Розроблено також спеціальні інформаційні буклети «План прибирання міста взимку», у яких детально описано роботи, що проводяться у Тернополі в зимовий період.

При виявленні територій неналежного утримання, необхідно звертатися у цілодобову довідково-інформаційну службу міської ради за телефонами: 15-80, 067 4772919, 067 3515710, а також можна надсилати  фото з адресами на Viber муніципальної інспекції за номером +38 073 015 1481.

Для ефективного механізованого прибирання доріг, міжквартальних проїздів і прибудинкових територій від снігу та ожеледі, а також обробки їх протиожиледними сумішами, прохання до тернополян не паркувати автотранспорт на магістральних дорогах, біля контейнерних майданчиків, дерев та фасадів будинку, а також не залишати автомобілі у дворах.

Закликаємо водіїв дотримуватися безпечної швидкості руху, інтервалу та дистанції на автошляхах, уникати ризикованих маневрувань і бути обачними на шляхопроводах, мостах, спусках і підйомах.