Відбулися громадське обговорення щодо проведення очищення Тернопільського ставу

У Тернополі відбулося громадське обговорення щодо проведення капітального ремонту, розчистки від наносів та донних відкладів для покращення гідрологічного режиму та санітарного стану окремих прибережних ділянок ложа водосховища «Тернопільський став» в Тернополі.

В обговоренні прийняли участь представники громадськості, відповідальних структур Тернопільської міської ради, КП «Об’єднання парків культури і відпочинку м. Тернопіль» та фахівці з Тернопільського національного педагогічного університету і тернопільського офісу Державного агентства водних ресурсів України.

Під час засідання заступник міського голови Леонід Бацюра представив присутнім звіт оцінки впливу на довкілля робіт щодо очистки донних відкладів та розповів про основні завдання, які цього року заплановано виконати для очищення Тернопільського ставу.

«Уже проведені масштабні лабораторні дослідження води та донних відкладів, тому зараз ми повноцінно готові до наступних етапів, які далі будуть проведені для якісного очищення Тернопільського ставу. Зокрема, у нас заплановано на цей рік реконструкція колекторів в парку ім. Т. Г. Шевченка та модернізація шлюзового комплексу, на ці роботи уже є проєктна документація, - наголосив Леонід Бицюра.  - У минулому році розпочалися також роботи з обладнання гідрологічного посту на Тернопільському водосховищі для динамічного відстежування фізичних параметрів водойми, окрім того, нещодавно було придбано перший плавзасіб для посиленого інспектування Тернопільського ставу муніципальною інспекцією. Також підготовлено проектну документацію щодо влаштування придонного спуску на найбільш проблемній ділянці водосховища, і планується влаштувати четверту чергу берегового аераційного фонтану».