Запрацювала цілодобова «гаряча лінія» для жителів громади з можливими проявами коронавірусної інфекції

4 лютого у Тернополі відбулося засідання місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, під час якої медики обговорили епідситуацію щодо захворюваності на грип та ГРВІ серед жителів Тернопільської міської територіальної громади, а також розповіли про заходи щодо запобігання розповсюдженню коронавірусної інфекції.

Врахувавши оцінку Всесвітньої організації охорони здоров’я щодо коронавірусної інфекції як надзвичайну у світі, на засіданні комісії прийнято рішення про створення оперативного штабу Тернопільської міської територіальної громади для координації дій щодо недопущення занесення і поширення на території громади випадків захворювань, спричинених коронавірусом.

Штаб, до якого увійшли провідні  медики та  епідеміологи у місті, при потребі, розробить екстрений план, спрямований на попередження поширення випадків захворювань спричинених коронавірусом 2019-nCoV, виявленим у місті Ухань (провінція Хубей, Китай) та координуватиме заходи щодо організації моніторингу готовності Тернопільської міської територіальної громади.

«З метою раннього виявлення людей з можливими проявами коронавірусної інфекції та надання їм консультацій і, при потребі, організації лікувально-профілактичних заходів та утримання підтверджуючих випадків під ізоляцією та лікуванням,  вперше у Тернополі запроваджено телефон цілодобової «гарячої лінії», - наголосив міський голова Сергій Надал. – За цим телефоном жителі громади можуть звертатися у разі появи у них підозри щодо захворювання на коронавірусну інфекцію».

Телефон цілодобової «гарячої лінії»: 098 441 59 81.