Електронне пенсійне посвідчення

Пенсіонери, які отримують пенсійні виплати через Державний Ощадний банк України, мають можливість отримати електронне пенсійне посвідчення. Запровадження електронного посвідчення значно розширює можливості його користувача. Насамперед, документ поєднує в собі одночасно функції звичного для нас пенсійного посвідчення та банківської платіжної картки, що забезпечує чимало переваг для його власника.

Електронне пенсійне посвідчення — це унікальний сучасний технологічний інструмент, який дозволяє не тільки отримати пенсію, оплатити послуги онлайн, а ще й повноцінно користуватися всіма державними електронними сервісами:

- поєднує функції посвідчення та платіжної банківської картки;

- містить електронний цифровий підпис (ЕЦП), який дає змогу отримувати електронні документи на веб-порталах органів влади. Відтепер навіть з дому можна переглядати на веб-порталі послуг ійного фонду інформацію з електронної пенсійної справи про розмір пенсії та її складові, дані про страховий стаж, заробіток, сплачені внески тощо. Електронне пенсійне посвідчення надає можливість написати звернення або подати заяву на перерахунок пенсії через Інтернет без відвідування Пенсійного фонду України;

- надає можливість контролювати гроші та керувати ними з дому в будь-який час;

- дає змогу здійснювати банківські операції та безготівкові платежі чи поповнювати готівковими коштами картковий рахунок; оперативно, без черг розраховуватися за комунальні послуги і найголовніше — отримувати пенсію вчасно.

Оформити таке посвідчення мають можливість пенсіонери, які отримують пенсійні виплати через Державний Ощадний банк України. Для цього необхідно звернутись до Тернопільського об’єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області за адресою Майдан Волі, 3 або вул.Максима Кривоноса, 10 та написати заяву, а також надати паспорт, ідентифікаційний код та 2 фотографії розміром 30*25 мм.

Електронне пенсійне посвідчення виготовляється безкоштовно протягом 30 днів.

 

Людмила Травіна
Начальник відділу обслуговування громадян у місті Тернополі
То УПФУ Тернопільської області