Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

У Львові вшанували пам’ять Героя України генерал-майора Сергія Кульчицького

До пам’ятника генерал-майора Сергія Кульчицького, який встановлений на території 2 Галицької бригади, дружина загиблого Героя сьогодні принесла 12 червоних маків. Надія Кульчицька говорить, що кожна з цих квіток символізує дванадцять військових, які загинули 29 травня 2004 року поблизу гори Карачун.

«Тоді з моїм чоловіком, Героєм України генерал-майором Сергієм Кульчицьким, загинули і інші військові. Вони усі були гідними синами України, і моє серце плаче за ними теж».

У Гарнізонному храмі святих апостолів Петра і Павла відбулась поминальна служба за загиблими. Вшанувати свого командира приїхали і бійці батальйону Кульчицького. Щороку вони приїжджають до Львову аби віддати шану Небесному Генералу.

На Личаківському цвинтарі начальник Західного територіального управління Національної гвардії України генерал-лейтенант Олександр Набок, побратими, колеги, друзі та рідні генерала Кульчицького, поклали квіти до могили загиблого.

«Пам’ять мого чоловіка буде жити, бо його пам’ятають, - говорить Надія Кульчицька. – Він ще стільки не встиг зробити і вдома, і на службі. Він загинув, коли нашому онуку було півтора рочки. Напередодні дня загибелі маленький Сашко дуже довго слухав, що Сергій говорить йому по телефону. Я була дуже здивована, адже онук ніколи так не робив. Наступного дня мого чоловіка не стало».

Аліна Новікова

Фото автора