Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про створення прийомної сімʼї і передачу дитини на виховання та спільне проживання

На виконання Закону України «Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування», вимог Конвенції ООН «Про права дитини», постанов Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2002 року №565 «Про затвердження Положення про прийомну сімʼю», від 31 січня 2007 року №81 «Про затвердження Порядку призначення і виплати державної соціальної допомоги на дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, грошового забезпечення батькам-вихователям і прийомним батькам за надання соціальних послуг у дитячих будинках сімейного типу та прийомних сімʼях за принципом «гроші ходять за дитиною»», з метою реалізації права дитини-сироти …, 15.01.2013 року народження, на сімейне виховання, на підставі заяв …, …, керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рішення комісії з питань захисту прав дитини від 31.05.2021 року №197, виконавчий комітет міської ради вирішив:
1. За результатами проходження курсу підготовки прийомних батьків створити прийомну сімʼю на базі родини …, 18.05.1976 року народження, …, 04.02.1968 року народження, мешканців м.Тернопіль, вул…, буд…, кв….
2. Передати прийомній сімʼї … на виховання та спільне проживання дитину-сироту …, 15.01.2013 року народження.
3. Врахувати, що відповідно до п.17 «Положення про прийомну сімʼю», затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 26 квітня 2002 року №565, прийомні батьки несуть персональну відповідальність за життя, здоровʼя, фізичний і психічний розвиток прийомної дитини.
4. Службі у справах дітей управління сімʼї, молодіжної політики та захисту дітей Тернопільської міської ради (Христина Білінська), управлінню освіти і науки (Ольга Похиляк) забезпечити:
4.1. Підготовку для передачі прийомним батькам документів, передбачених Положенням про прийомну сімʼю.
4.2. Укладання договору про влаштування дитини на виховання та спільне проживання у прийомній сімʼї.
4.3. Здійснення контролю за виконанням договору, умовами проживання, виховання прийомної дитини.
4.4. Підготовку щорічного звіту про стан виховання, утримання і розвитку дитини у прийомній сімʼї.
4.5. Щорічне безкоштовне оздоровлення прийомної дитини …, 15.01.2013 року народження.
5. Комунальному закладу Тернопільської міської ради Тернопільському міському центру соціальних служб (Тетяна Горбоніс) забезпечити:
5.1. Закріплення за прийомною сімʼєю соціального працівника.
5.2. Соціальний супровід прийомної сімʼї.
5.3. Подання щорічно до 15 грудня службі у справах дітей управління сімʼї, молодіжної політики та захисту дітей Тернопільської міської ради звіту про виконання соціального супроводу дитини та сімʼї.
6. Міській дитячій комунальній лікарні (Наталія Білик) забезпечити:
6.1. Закріплення дільничного педіатра за дитиною-сиротою …, 15.01.2013 року народження.
6.2. Проходження двічі на рік медичного огляду дитини, яка виховується у прийомній сімʼї, здійснення диспансерного огляду за нею та оздоровлення.
6.3. Подання до 15 грудня службі у справах дітей управління сімʼї, молодіжної політики та захисту дітей Тернопільської міської ради щорічного звіту про стан здоровʼя дитини, дотримання прийомними батьками рекомендацій лікарів.
7. Управлінню соціальної політики Тернопільської міської ради (Володимир Сулима):
7.1. Забезпечити призначення і виплату державної соціальної допомоги та грошового забезпечення прийомним батькам і дитині у прийомній сімʼї.
7.2. Здійснювати зазначені виплати на дитину, грошове забезпечення прийомним батькам щомісячно до 20 числа.
8. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Володимира Дідича.