Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про здійснення виплат (видатків) з місцевого бюджету протягом періоду дії карантину

Керуючись Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України, спрямованих на запобігання виникненню і поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19)», рішенням міської ради від 17.03.2020 року № 7/п48/2 «Про затвердження рішень місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій при Тернопільській міській раді та оперативного штабу щодо запобігання поширенню на території Тернопільської міської територіальної громади корона вірусу», враховуючи уведені на період дії карантину обмеження діяльності суб’єктів господарювання різних форм власності на території тернопільської громади та суттєве зменшення надходжень до місцевого бюджету у вигляді місцевих податків і зборів, а також неотримання плати за землю та податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, зважаючи на необхідність виконання невідкладних та першочергових заходів для подолання негативних наслідків поширення коронавірусної хвороби (COVID-19), виконавчий комітет міської ради

ВИРІШИВ:

1. Тернопільській ОДПІ ДФС у Тернопільській області вжити заходів в межах повноважень для здійснення належного контролю за своєчасністю, достовірністю, повнотою нарахування та сплати до бюджету Тернопільської міської територіальної громади податків і зборів, проведення аналізу їх надходження.

2. Розпорядникам бюджетних коштів протягом дії карантину, встановленого Кабінетом Міністрів України на всій території України з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), першочергово здійснювати виплати коштів лише за захищеними статтями видатків.

3. Керівникам комунальних підприємств, установ та організацій Тернопільської міської ради забезпечити виплату заробітної плати працівникам у строки, встановлені законодавством, але не пізніше 7 числа місяця, наступного за тим, за який здійснюється виплата.