Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про розгляд петиції

Розглянувши петицію під назвою «Зупинити «омолодження» дерев в Тернополі», керуючись розпорядженням міського голови №291 від 01.10.2015р. «Про затвердження порядку розгляду електронної петиції, адресованої Тернопільській міській раді», Законами України «Про місцеве самоврядування в Україні» та «Про звернення громадян», Правилами утримання зелених насаджень у населених пунктах України, затвердженими Наказом Міністерства будівництва, архітектури та житлово-комунального господарства України 10.04.2006р. №105, з метою забезпечення належного утримання та збереження зелених насаджень на території Тернопільської міської територіальної громади, виконавчий комітет міської ради
ВИРІШИВ:
1. Власникам, балансоутримувачам, користувачам територій забезпечити виконання робіт з догляду за зеленими насадженнями:
1.1. у між вегетаційний (безлистий) період;
1.2. із залученням спеціалістів в системі зеленого будівництва та при потребі - фахівців-дендрологів;
1.3. з індивідуальним підходом до кожної породи дерев та дотриманням діючих нормативів.
2. Відділу зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації Тернопільської міської ради забезпечити оприлюднення переліку першочергових об’єктів, рекомендованих комісією з оцінки стану та вартості зелених насаджень для виконання робіт з підрізки у між вегетаційний період на офіційному веб-сайті.
3. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради В.В. Стемковського.