Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про надання опікуну дозволу на укладання договору купівлі-продажу квартири від імені недієздатної особи

При розгляді заяви та поданих документів … (ід. код. …), 30.05.1956 року народження, який зареєстрований за адресою м. Тернопіль, вул. .., буд…, кв… та є опікуном своєї сестри – … (ід. код…), 30.12.1962 року народження, яка зареєстрована за адресою м. Тернопіль, вул. …, буд…, кв…встановлено, що рішенням Тернопільського міського суду від 31 травня 2000 року по цивільній справі №2-996/2000р., … визнано недієздатною.
Опікуном над нею призначено брата … згідно рішення виконавчого комітету Тернопільської міської ради від 25.10.2000 р. № 1034 «Про встановлення опіки над недієздатною Заїкою Н.М.».
… є особою з інвалідністю II групи загального захворювання довічно.
Згідно витягу з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності від 18.11.2019 № 189075196, … на праві приватної власності належить 1/1 розміру частки однокімнатної квартири загальною площею 32,5 м2 за адресою м. Тернопіль, вул. …, буд…, кв...
З метою поліпшення житлових умов проживання недієздатної (згідно акту обстеження в квартирі відсутня ванна та спільний санвузол) заявник просить надати йому дозвіл від імені недієздатної сестри … на:
- продаж однокімнатної квартири загальною площею 32,5 м2 за адресою м. Тернопіль, вул. …, буд…, кв…, та укладання договору купівлі-продажу;
- придбання для недієздатної однокімнатної квартири загальною площею 29,7 м2 за адресою м. Тернопіль, вул. …, буд…, кв… та укладання договору купівлі-продажу.
Відповідно до ч.2, ч.3 ст.41, п.3 ч.1 ст.71 Цивільного кодексу України, враховуючи висновок опікунської ради (витяг з протоколу засідання від 05.02.2020 № 3), керуючись п.п.4 п.«б» ч.1 ст.34 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», виконавчий комітет міської ради
ВИРІШИВ:
1. Надати опікуну … дозвіл на продаж однокімнатної квартири за адресою м. Тернопіль, вул. .., буд…, кв… від імені недієздатної сестри …, яка належить їй на праві приватної власності та укладання договору купівлі-продажу.
2. Надати опікуну …, дозвіл на придбання однокімнатної квартири за адресою м. Тернопіль, вул. .., буд…, кв… та укладання договору купівлі-продажу в користь недієздатної сестри ….
3. Зобов’язати … подати в управління соціальної політики Тернопільської міської ради копії договорів, зазначених в пунктах 1 та 2 даного рішення, протягом трьох робочих днів з моменту їх укладання та нотаріального посвідчення.
4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Бицюру Л.О.