Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про організацію і проведення навчально-польових зборів (занять у лікувально-оздоровчому закладі) із предмета «Захист Вітчизни» у 2020 році

Відповідно до ст.36 Закону України «Про місцеве самоврядування в України», Закону України «Про військовий обов'язок і військову службу», Положення про допризовну підготовку, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 30 листопада 2000 року № 1770, спільного наказу управління освіти і науки Тернопільської обласної державної адміністрації та Тернопільського обласного військового комісаріату від 27.01.2020 р. № 18- од /39агд, Положення про організацію роботи з охорони праці учасників навчально-виховного процесу в установах та навчальних закладах, затвердженого наказом Міністерства освіти і науки від 01 серпня 2001 року № 563, беручи до уваги програму предмета «Захист Вітчизни» та для закріплення набутих навиків учнями 11-х класів закладів загальної середньої освіти Тернопільської міської територіальної громади за період навчання, виконавчий комітет міської ради
ВИРІШИВ:
1. Провести триденні навчально-польові збори (заняття у Тернопільському державному медичному університеті ім. І.Я. Горбачевського):
1.1. З юнаками та дівчатами 11 класів Тернопільської школи допризовної підготовки з6лютогопо20 травня 2020 року.
1.2. З юнаками та дівчатами 11 класів ТЗОШ № 22, Чернихівської ЗОШ І-ІІІ ст., Кобзарівської ЗОШ І-ІІІ ст. з 6лютого по20 травня 2020 року.
1.3. З дівчатами 11 класів організовувати вивчення основ медичних знань у такому порядку:
- 6 лютого - 20 травня 2020 року - у навчальному закладі під керівництвом вчителя медико-санітарної підготовки.
- 6 лютого - 20 травня 2020 року - у Тернопільському державному медичному університеті ім. І.Я. Горбачевського (практично).
2. Для якісної підготовки і проведення триденних навчально-польових зборів управлінню освіти і науки Тернопільської міської ради (О.П.Похиляк), керівникам закладів загальної середньої освіти:
2.1. Підготувати навчально-матеріальну базу.
2.2. Підготувати і затвердити план заходів з питань підготовки і проведення навчально-польових зборів, видати наказ про організацію та проведення зборів.
2.3. Провести цільові інструктажі з безпеки життєдіяльності із учнями 11-х класів.
2.4. Запропонувати об’єднаному міськвійськкомату забезпечити навчально-методичне керівництво навчально-польовими зборами, організувати і провести з юнаками навчальні стрільби з автомата.
3. Начальнику управління надзвичайних ситуацій міської ради І.В.Ковалю, начальнику відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення В.Я.Даньчаку згідно із заявками адміністрацій школи допризовної підготовки, ТЗОШ № 22, Чернихівської ЗОШ І-ІІІ ст., Кобзарівської ЗОШ І-ІІІ ст. надавати допомогу у проведенні занять, спортивних змагань, виховних заходів.
4. Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Л.О.Бицюру.