Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про внесення змін до рішення міської ради від 18.11.2020 №8/1/5 «Про затвердження Положення про постійні комісії Тернопільської міської ради VIII скликання»

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», постановою Кабінету Міністрів України від 22.07.2020 №641 «Про встановлення карантину та запровадження посилених протиепідемічних заходів на території із значним поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2», враховуючи  висновок постійної комісії міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку регламенту та депутатської діяльності, міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Внести зміни до рішення міської ради від 18.11.2020 №8/1/5 «Про затвердження Положення про постійні комісії Тернопільської міської ради VIII скликання», а саме:

1.1. Доповнити Розділ II «Організація роботи постійних комісій» пунктами 2-4 з текстом наступного змісту:

«2. Члени Тернопільської міської територіальної громади можуть бути присутніми під час засідань постійних комісій. Заяви щодо присутності на засіданні постійної комісії надаються членами громади до відповідної постійної комісії Тернопільської міської ради через організаційний відділ ради управління організаційно-виконавчої роботи не пізніше як за 24 години до початку проведення засідання. Надані заяви розглядаються головою постійної комісії. За результатами їх розгляду заявники інформуються щодо можливості бути присутніми на засіданні комісії, виходячи з нормативно врегульованих можливостей одночасного перебування осіб у приміщенні для засідань комісії.

3. Представники ЗМІ, які офіційно зареєстровані  в Державному реєстрі друкованих засобів масової інформації та інформаційних агентств як суб’єктів інформаційної діяльності  і акредитовані відділом зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації, можуть бути присутніми під час засідання постійної комісії.

4. Під час карантину, з метою дотримання протиепідемічних заходів на території Тернопільської міської територіальної громади та запобігання поширенню коронавірусу COVID-19, засідання постійних комісій міської ради проводяться за відсутності представників громадськості та засобів масової інформації, виключно у складі членів комісії, депутатів міської ради, доповідачів, представників організаційного відділу ради управління організаційно-виконавчої роботи та представників інших виконавчих органів міської ради (за потреби).

В окремих випадках питання щодо присутності членів територіальної громади та представників ЗМІ на засіданні постійної комісії може бути внесено на розгляд комісії з ініціативи голови комісії. Таке рішення приймається більшістю голосів від загального складу комісії.».

1.2. Пункти 2-31 Розділу II «Організація роботи постійних комісій» вважати пунктами 5-34.

2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку регламенту та депутатської діяльності.

Поіменне голосування