Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про внесення змін до рішення Тернопільської міської ради від 11.11.2015р. №7/1/9 «Про затвердження Положення про постійні комісії міської ради»

З урахуванням постанови Кабінету Міністрів України від 11.03.2020р. «№211 «Про запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби СОVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2 » (у редакції постанови від 16.03.2020р. №215, від 25 березня 2020р. №239), з метою врегулювання питання організації роботи на період карантину в Україні, керуючись розділом V "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні", враховуючи висновки постійної комісії міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності, міська рада
Вирішила:
1. Внести зміни до Положення про постійні комісії міської ради, затвердженого рішенням Тернопільської міської ради від 11.11.2015р. №7/1/9 (зі змінами), а саме доповнити розділ «Загальні положення» абзацом наступного змісту:
• В умовах запровадження надзвичайної ситуації та/або надзвичайного стану, спричинених спалахами епідемій та пандемій, що створюють загрозу життю і здоров'ю значних верств населення та введення такого стану відповідного до законодавства на всій території України, Тернопільської області, Тернопільської міської територіальної громади засідання постійних комісій міської ради можуть проводитися в режимі відеоконференції/аудіо конференцій (дистанційне засідання).
До порядку денного дистанційних засідань можуть включатися виключно питання невідкладного внесення змін до місцевого бюджету, інші питання, щодо невідкладних робіт з
ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій або якнайшвидшої ліквідації особливо тяжких
наслідків надзвичайних ситуацій, спричинених спалахами епідемій та пандемій чи реалізації
повноважень, пов'язаних з такими обставинами, процедурні питання.
Рішення про дистанційне засідання постійної комісії доводиться до відома депутатів і населення не пізніше як за 24 години до її початку із зазначенням порядку денного.
Рішення про дистанційне засідання розміщується на офіційному веб-сайті ради з одночасним
направленням цієї інформації та проектів рішень з супровідними документами на електронну адресу кожного депутата міської ради.
Запис дистанційного засідання є невід’ємною частиною протоколу засідання.
Технічне забезпечення та організація дистанційних засідань покладається на управління
організаційно-виконавчої роботи та відділ діджиталізації та програмування.
2. Контроль за виконанням рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань місцевого самоврядування, законності, правопорядку, регламенту та депутатської діяльності.

Поіменне голосування