Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Про стан військового обліку на території Тернопільської міської територіальної громади у 2022 році та завдання щодо його поліпшення у 2023 році

24.01.2023р.

№15

Внесено зміни відповідно до розпорядження міського голови від 18.04.2023 №90

Внесено зміни відповідно до розпорядження міського голови від 13.03.2023 №56

 

Про стан військового обліку на території

Тернопільської міської територіальної

громади у 2022 році та завдання

щодо його поліпшення у 2023 році

 

Відповідно до Законів України «Про військовий обов’язок та військову службу», «Про мобілізаційну підготовку та мобілізацію», «Про місцеве самоврядування в Україні», на виконання постанов Кабінету Міністрів України від 30.12.2022 року № 1487 «Про затвердження Порядку організації та ведення військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів» (далі – Порядок), від 04.02.2015 року № 45ДСК «Про затвердження Порядку бронювання військовозобов’язаних за органами державної влади, іншими державними органами, органами місцевого самоврядування, підприємствами, установами, закладами і організаціями на період мобілізації та на воєнний час» (далі – Законодавство з питань військового обліку), на підставі листа військового комісара Тернопільського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки (далі – Тернопільського ОМТЦК та СП) № 112 від 05.01.2023 року, – з метою забезпечення функціонування на території Тернопільської міської територіальної громади системи військового обліку та контролю за виконанням громадянами України військового обов’язку, за дотриманням встановлених правил військового обліку, своєчасного бронювання військовозобов’язаних за підприємствами на період мобілізації та на воєнний час, завчасної підготовки кадрів для заміни військовозобов’язаних, які підлягають призову у разі мобілізації на території Тернопільської міської територіальної громади (далі – Громада):

1. Взяти до відома «Інформацію Тернопільського об’єднаного міського територіального центру комплектування та соціальної підтримки про стан військового обліку на території м. Тернопіль в 2022 році», щодо аналізу виявлених недоліків, здійснення контролю за виконанням військового обов’язку, дотриманням встановлених правил військового обліку, визнання кращих підприємств, установ, закладів, організацій з питань забезпечення функціонування системи військового обліку та таких, що не в повному обсязі виконують зазначені вимоги, а також щодо пропозицій з покращення військового обліку (інформація додається).

2. Затвердити перелік заходів щодо поліпшення стану військового обліку на території Громади у 2023 році, зобов’язати виконавчі органи міської ради, Тернопільський ОМТЦК та СП, підприємства, установи, заклади, організації, незалежно від форм власності (далі – 2 Підприємства), розташованим на території Громади, здійснювати виконання зазначених заходів, згідно з додатком 1 (додається).

3. Затвердити завдання з методичного забезпечення військового обліку та підвищення кваліфікації посадових осіб, відповідальних за організацію та ведення військового обліку, забезпечення функціонування системи військового обліку на території Громади у 2023 році, згідно з додатком 2 (додається).

4. Затвердити «План звіряння облікових даних Підприємств, розташованих на території Громади, з даними Тернопільського ОМТЦК та СП в 2023 році», згідно з додатком 3 (додається) та "План-графік перевірок стану військового обліку підприємств, установ, організацій, закладів, розташованих на території Тернопільської міської територіальної громади на 2023 рік", згідно з додатком 6 (додається).

5. Утворити комісію міської ради з питань перевірки стану військового обліку призовників, військовозобов’язаних та резервістів на території Громади на 2023 рік, згідно з додатком 4 (додається).

6. Управлінню цифрової трансформації та комунікації з засобами масової інформації міської ради забезпечити інформаційний супровід функціонування системи військового обліку, створення інформаційної медійної продукції (телевізійних передач, інформаційних статей в засобах масової інформації тощо). За сприянням Тернопільського ОМТЦК та СП створити на інформаційному сайті міської ради розділ для інформування Підприємств та громадян стосовно питань військового обліку.

7. Відділу кадрового забезпечення міської ради забезпечити ведення персонального військового обліку призовників і військовозобов’язаних, які працюють в міській раді, відповідно до вимог законодавства з військового обліку.

8. Відділу охорони здоров’я та медичного забезпечення міської ради в межах компетенції здійснювати контроль за виконанням лікувальними закладами, медико-соціальними експертними комісіями обов’язків, визначених Законодавством з питань військового обліку.

9. Управлінню державної реєстрації міської ради щомісяця до 5 числа надавати повідомлення до Тернопільського ОМТЦК та СП про реєстрацію чи ліквідацію Підприємств на території Громади.

10. Відділу взаємодії з правоохоронними органами, запобігання корупції та мобілізаційної роботи міської ради до 01.03.2023 року надати повідомлення Тернопільському ОМТЦК та СП щодо підприємств, установ і організацій на території Громади, які залучаються до виконання мобілізаційних завдань (замовлень) в особливий період, на підставі інформації отриманої від органів державної влади, інших державних органів, органів місцевого самоврядування та підприємств, установ і організацій, згідно з додатком 5 (додається).

11. Контроль за виконанням розпорядження покласти на заступника міського голови – керуючого справами Івана Хімейчука.

 

Міський голова                   Сергій НАДАЛ