Міський голова Сергій Надал перевірив стан захисних споруд у житлових будинках на вул. Братів Бойчуків у Тернополі

Цими днями у Тернополі триває інспектування стану захисних споруд житлового фонду міста та облаштування нових сховищ з метою організації захисту населення в умовах воєнного стану.

Так, 4 серпня міський голова Сергій Надал оглянув укриття, що розташовані у багатоквартирних будинках за адресами: вул. Братів Бойчуків 1, 5, 17.

«Тривають активні роботи щодо влаштування підвальних приміщень у житлових будинків Тернополя, зокрема, облаштування у них укриттів, де можна перебувати під час повітряної небезпеки. Нагадую ще раз, основне завдання голів ОСББ та керівників ЖЕКів – розчистити підвали, зробити відповідне маркування про наявність укриття на фасаді будинку, забезпечити мінімальний набір необхідних інструментів та вивести усіх шкідників, – зазначає Сергій Надал. – Сьогодні оглянули стан укриттів у житлових будинках, що за адресами: вул. Братів Бойчуків 1, 5, 17. У цих будинках укриття готові, є номери телефонів відповідальних осіб. Хоча самі мешканці не завжди ними користуються. Натомість, обирають для себе приміщення школи чи церкви поруч. Але у випадку крайньої небезпеки – ці приміщення готові прийняти як мешканців будинку, так і тих, хто буде проходити повз під час повітряної тривоги».

Нагадаємо, мешканці можуть перебувати у найпростіших укриттях та сховищах до 48 годин. Ці приміщення мають бути облаштовані місцями для сидіння та мати запаси питної води (2 літри на одну особу), запаси технічної води для потреб гігієни мешканців. Окрім того, повинні мати незалежні джерела освітлення, ліхтарики, гасові лампи, свічки, первинні засоби пожежогасіння, вогнегасники, засоби для надання першої медичної допомоги, аптечки, контейнери для зберігання продуктів, а також – шанцевий інструмент, лопати, кирка, лом, пилка по металу, пилка по дереву та інше.

Звертаємо увагу, що на сайті Тернопільської міської ради розміщено інтерактивну карту захисних споруд (в рубриці Е-сервіси), на якій можна переглянути місця укриттів, що розміщені найближче до вашого місця перебування чи проживання.