Міський голова Сергій Надал зустрівся з учасниками розмовного клубу української мови «Слово»

19 травня міський голова Сергій Надал зустрівся та поспілкувався з внутрішньо переміщеними особами, котрі відвідують у Тернополі розмовний клуб української мови «Слово», що діє на базі загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 з поглибленим вивченням іноземних мов.

З нагоди Всесвітнього Дня Вишиванки активні учасники розмовного клубу підготували для присутніх святковий творчий номер, під час якого продемонстрували свої набуті знання з української мови, основ народних традицій, звичаїв та обрядів.

«Українська вишиванка – це прадавній оберіг. Це наша історія: міфологія, релігія, давнє мистецтво наших предків, душа нашого народу. Для українця вишиванка – це не просто народний одяг. Це національна святиня. Вона символізує зв’язок поколінь, будить високі патріотичні почуття в серці, - наголосив Сергій надал. – І дуже приємно бачити сьогодні у цьому залі таку велику кількість українців з різних куточків нашої держави – Чернігова, Києва, Маріуполя, Скадовська, Покровська, Сум, Кривого Рогу, які об’єднані нашим духовним спадком – українською вишиванкою».

Зазначимо, з метою покращення своїх знань з української мови розмовний клуб «Слово» наразі відвідує близько 300 вимушених переселенців. Кожне заняття складається з вивчення мовного матеріалу й ознайомлення з культурою, історією, мистецтвом Тернополя. Окрім вивчення мови, передбачені й екскурсії та зустрічі з письменниками і мистецтвознавцями – усе для того, щоб уроки були цікавими та неординарними.