Вітання міського голови Тернополя Сергія Надала з Міжнародним днем волонтера

Шановні волонтери! Українці!

Щиро вітаю Вас з Міжнародним днем волонтера. Зі святом кожного, хто хоч раз за покликом серця допомагав людям, не чекаючи подяк, нагород і визнання.

В Україні після 2014 року волонтерський рух став справді унікальним явищем. Про українських волонтерів з захопленням говорять у багатьох країнах світу. Їх ставлять у приклад.

Бо саме український волонтер врятував Українську державу.

У надзвичайно складний період для України, піж час Революції Гідності та російської агресії, волонтерський рух об’єднав суспільство, створив дієву структуру громадських організацій, груп людей, які взяли на себе на себе вирішення найбільш нагальних і болючих проблем держави. У першу чергу оборону держави від зовнішнього ворога.

Саме волонтери, після того як армію десятиліттями розвалювали внутрішні вороги, допомогли регулярній армії та добровольцям зупинити зовнішнього московського ворога.

Я пишаюся тим, що у перших рядах були саме тернопільські волонтери.

Тому подвиг волонтерів, як і подвиг військових, будуть пам’ятати завжди. Ваш приклад будуть наслідувати прийдешні покоління українців. А ваші імена будуть викарбувані золотими літерами на Алеях Волонтерів по всій Україні.

Також тернопільські волонтери стали справжніми Ангелами охоронцями у наш складний час короновірусної пандемії.

Завдяки допомозі волонтерів, медики забезпечені необхідним обладнанням та засобами захисту для ефективного лікування пацієнтів. Пацієнти мають змогу лікувати у комфортних умовах. А потребуючі отримують так необхідну їм допомогу.

Бо наш тернопільський волонтер – завжди має відкрите серце і готовий жертвувати собою, щоб допомогти іншим.

Зичу усім волонтерам здоров’я, миру після перемоги над ворогом, Божої допомоги у їхній діяльності.

Слава Україні!

Слава українським волонтерам!

Міський голова Тернополя                              Сергій Надал