До завершення терміну прийому проєктів на «Громадський бюджет 2022» залишилося 2 дні

До 30 вересня включно жителі Тернопільської громади ще можуть подати проєкт на участь у «Громадському бюджеті 2022».

Станом на 28 вересня на порталі «Громадський бюджет» зареєстровано 38 проєктів, 24 з яких великі та 14 – малі.

Серед запропонованих тернополянами ініціатив: облаштування спортивних локацій та дитячих майданчиків на прибудинкових територіях, відкриття центру єдиноборств та олімпійських видів спорту, створення мистецьких просторів, що стануть родзинкою міста для тернополян  та гостей.

Нагадаємо, подати проєкти автори можуть двома способами: у паперовому вигляді через ЦНАП (вул. Князя Острозького, 6) та самостійно на порталі «Громадського бюджету».

До участі у конкурсі приймаються малі проєкти (вартість реалізації - від 1000 до 500 000 гривень) та великі проєкти (від 500 000 до 2 000 000 гривень).

Проєкти повинні бути спрямовані на покращення інфраструктури громади (наприклад: вулиці, парку, дороги, спортивного чи дитячого майданчика, територій школи, медичних закладів, тощо).

Для того, щоб проєкт було розглянуто на засіданні Номінаційного комітету, необхідно попередньо зібрати 15 голосів підтримки на порталі «Громадського бюджету».

Отримавши позитивну оцінку Номінаційного комітету, проєкт буде допущений до основного голосування, яке триватиме з 26 жовтня до 9 листопада через портал «Громадський бюджет» або ЦНАП.

Переможцями будуть визначені проєкти у кожній з номінацій (серед малих та серед великих) рейтинговим голосуванням. Тобто ті проєкти, які наберуть більшу кількість голосів (до вичерпання обсягу запланованих коштів), будуть реалізовані у 2022 році.

Проєкти, які наберуть менше 300 голосів (для малих) та 500 голосів (для великих) під час голосування, не будуть допущені до реалізації.

На впровадження проєктів-переможців Громадського бюджету у наступному році передбачено 16 930 839 гривень. З цієї суми 30% коштів будуть спрямовані на малі проєкти, а 70% - на великі.