Кількість пасажирів у тернопільському транспорті обмежена – допускається не більше 10 осіб

З метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції на території України, Кабміном прийнята постанова №215 з 16 березня, якою передбачено від сьогодні, 18 березня, з 12 години дня заборона перевезення понад 10 пасажирів одночасно в одному транспортному засобі у міському електричному (трамвай, тролейбус) та автомобільному транспорті, що здійснює регулярні пасажирські перевезення на міських маршрутах у звичайному режимі руху.

«Ми провели роз’яснювальну роботу з водіями та пасажирами, розмістили оголошення з додатковою інформацію про кількість перевезення пасажирів в салонах маршрутних таксі та тролейбусах, - розповідає начальник управління транспортних мереж та зв’язку Олег Вітрук. -  За невиконання даних заходів передбачена кримінальна відповідальність та штраф. Просимо людей звернути увагу на власну безпеку»

В Україні повністю припиняється перевезення пасажирів в міжміському, приміському і міжобласному сполученню.

Нагадуємо, за порушення правил і норм карантину Верховною Радою встановлений штраф на громадян - від 17 до 34 тисяч гривень, а на посадових осіб - від 34 до 170 тисяч гривень. Якщо такі дії призвели або могли призвести до поширення хвороби - арешт на 6 місяців або обмеження чи позбавлення волі на 3 роки. Якщо порушення правил обсервації спричинило смерть або інші тяжкі наслідки - порушнику передбачено від 5 до 8 років ув’язнення.

Закликаємо громадян поставитися до вимог із розумінням і відповідальністю.