Тернопільських ветеранів Афганістану нагородили почесними відзнаками

З нагоди 31-ої річниці виведення військ з Республіки Афганістан, у приміщенні міської ради відбулася зустріч очільника Тернополя Сергія Надала з учасниками Афганської війни, а також нагородження ветеранів і капеланів тернопільських військовослужбовців.

За сумлінну працю, активну позицію та допомогу учасникам бойових дій Сергій Надал вручив Подяку голові Тернопільської міської організації Української спілки ветеранів Афганістану Роману Храпцю.

«Війна в Афганістані – це трагедія сотень тисяч людей, мужність, доблесть і героїзм, кров і біль, душевні страждання і втрати, - зазначив Сергій Надал. - Проте ця далека війна також дала Україні свою рідну військову еліту, без якої б не відбулася і не втрималася незалежна України. Саме «воїни-афганці» одні з перших вийшли на Майдан, брали активну участь у найжорстокіших протистояннях, будучи «спецназом» Самооборони, добровільно вирушили захищати Україну на Схід. І від імені усіх тернополян я уклінно дякую Вам, сумлінним бійцям, героям-оборонцям за все, що Ви зробили для Батьківщини».

До слова, під час зустрічі очільник Тернополя отримав почесний Нагородний знак «За вірність українському народу» Тернопільської міської організації Української спілки ветеранів Афганістану.

 

 нагородження афганців