До уваги тернополян! З 1 вересня тролейбуси №1, 5 курсуватимуть за новими маршрутами

З 1 вересня відбудуться деякі зміни у мережі маршрутів громадського транспорту Тернополя. Відтак, за новими маршрутами з цього дня почнуть курсувати тролейбуси №1 та №5.

«Ще минулого року у Тернополі  представництвом спеціалізованої компанії було проведено обстеження, розробку транспортної моделі міста та формування нової маршрутної мережі. Впродовж тривалого часу ця мережа була представлена на громадське обговорення, були проведені електронні консультації з громадськістю, - розповідає міський голова Сергій Надал. - За результатами поданих тернополянами пропозицій, де була можливість, їх було враховано понад 90%. Відтак, на підставі проведеної роботи була сформована нова маршрутна мережа для Тернополя».

Як зазначає міський голова, нова маршрутна мережа впроваджується одночасно зі створення Муніципальної транспортної компанії. Наразі місто вже придбало 12 автобусів, і процес придбання триває.  Відтак, і поступово, враховуючи звернення терноплян, буде здійснюватися перехід на нову маршрутну мережу.

Отож, з 1 вересня відбудуться такі зміни:

- Усі тролейбуси, які курсують через вул. Живова, заїжджатимуть на автовокзал;

- Тролейбус №1 – додатково заїжджатиме через ринок та на вул. Довженка;

- Автобус №1А – залишиться без змін. На цьому маршруті рішенням збільшується кількість автобусів до 8 одиниць у робочі дні та 4 одиниці – у вихідні та святкові дні. Автобус, як і раніше, у поминальні дні буде виконувати рейси до міського кладовища.

- Тролейбус №5 – з вул. 15 Квітня, Протасевича одразу заїжджатиме на вул. Лесі Українки

 

Детальна інформація щодо проходження тролейбусів №1 та 5, а також автобуса №1А (з назвою кожної зупинки): 
 

Тролейбус №1

 «Вул. Винниченка –ринок -вул. Довженка»

Винниченка, Карпенка, Миру, Дружби,Танцорова, Живова, Острозького, Пирогова, Гоголя, Степана Бандери, Слівенська, Лесі Українки, Протасевича, Довженка, Лесі Українки, Слівенська, Степана Бандери, Руська, Острозького, Шептицького, Живова, Танцорова, Гетьмана І. Мазепи, Кривоноса, Винниченка.

Тролейбус №5

 «Вул. Винниченка – вул. Київська – вул. Лесі Українки»

 

Винниченка, Карпенка, Миру, Дружби, Руська, Князя Острозького, Пирогова, Гоголя, Б. Хмельницького, Збаразька, Злуки, Генерала Тарнавського, Київська, 15 Квітня, Протасевича, Лесі Українки, Слівенська, Степана Бандери, Руська, Гетьмана І.Мазепи, Максима Кривоноса, Винниченка.

З виконанням рейсів до авторемонтного заводу.

Автобусний маршрут №1А

«Вул. Винниченка – вул. Слівенська»

Винниченка, Карпенка, Миру, Дружби, Руська, С.Бандери, Слівенська, Л.Українки, Протасевича, С.Бандери, Руська, Мазепи, М.Кривоноса, Винниченка.