У Тернополі відзначили п’яту річницю Революції Гідності

21 листопада у День Гідності та Свободи в Україні, на Микулинецькому кладовищі відбулася поминальна панахида та покладання квітів до могил воїнів АТО та Небесної Сотні, які віддали своє життя у боротьбі за Україну.

Вшанувати пам'ять героїв Революції Гідності та антитерористичної операції прийшли родичі загиблих, представники влади, духовенства, та громадськості. У пам’ятному заході взяв участь і очільник Тернополя Сергій Надал.

«У цей день п’ять років тому українці вийшли на вулиці і повідомили всьому світу про свій цивілізаційний вибір. Українці обрали боротьбу за свободу, рівноправ’я, гідність і повагу, протиставили свій вибір грубій силі авторитаризму та його зневажливому ставленню до українського народу, - зазначає Сергій Надал. – Тому сьогодні ми повинні пам’ятати ціну нашої Свободи і Гідності! Подякувати тим, хто першим переступив через страх і повів за собою інших, хто своєю щоденною працею зробив можливою боротьбу та хто ціною власного життя пробудив у людей почуття єдності та гідності».