Про визнання матері такою, що самостійно займається вихованням та утриманням малолітньої дитини

При розгляді заяви та відповідних документів …, яка проживає за адресою: м.Тернопіль, вул…, кв…щодо підтвердження  самостійного виховання малолітньої дитини … 05.03.2012 року народження встановлено, що у … та …від спільного шлюбу народилася донька …. Подружжя перебуває у процесі розлучення. Матір дитини … повідомила, що внаслідок активних бойових дій на території м.Харкова вони з донькою приїхали в м.Тернопіль та вихованням доньки …займається самостійно. Батько дитини … залишився проживати та працювати в Харківській області та фактично не бере участі у житті та вихованні дитини.

Відповідно до довідок від 06.04.2022 року № 6114-500798241 та від 06.04.2022 року № 6114-5000798340 встановлено, що … та … взято на облік внутрішньо-переміщеними особами, які приїхали з м.Харків. Згідно довідки комунального закладу "Петриківська загальноосвітня школа І-ІІ ступенів" Великоберизовицької селищної ради Тернопільської області від 25.07.2022 року № 33 встановлено, що … була зарахована до складу учнів 4 класу. Дівчинка відвідувала шкільні заняття в режимі онлайн, завдання виконувала вчасно, старанно, демонструвала високий рівень знань. Спілкування з педагогами які навчають доньку, як по телефону так і особисто в школі здійснювала мати …, яка цікавилась шкільним життям дитини та рівнем її знань, здійснювала супровід безпосереднього відвідування школи. Батько дитини … контакту зі школою, де вчиться донька, не підтримував, із вчителями жодного разу не спілкувався. Відповідно до довідки Тернопільської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 5 з поглибленим вивчення іноземних мов Тернопільської міської ради Тернопільської області встановлено, що … буде прийнята на навчання у 5-Г клас.

Працівниками служби у справах дітей управління сімʼї, молодіжної політики та захисту дітей Тернопільської міської ради 19.08.2022 року проведено обстеження умов проживання … за адресою: м.Тернопіль, вул…, ... В ході візиту зʼясовано, що … проживає разом з малолітньою дитиною … за вищевказаною адресою на підставі договору оренди від 13.04.2022 року. Однокімнатна квартира знаходиться на 5 поверсі 10- поверхового будинку, в якій є всі необхідні предмети побуту та щоденного вжитку. Умови проживання належні. Квартира повністю вмебльована, прибрана та затишна. Дитина проживає у кімнаті разом із мамою. У кімнаті є ліжко, приліжкові тумби, стіл, стільці.

Створені необхідні умови для проживання, сну, навчання, повноцінного та гармонійного розвитку дитини. 19.08.2022 року проведено бесіду з малолітньою дитиною …, в результаті якої з’ясовано, що дівчинка приїхала із мамою на початку війни в м.Тернопіль, де проживають на даний час. Дівчинка повідомила що з вересня буде навчатися в Тернопільській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів № 5. … розповіла, що батько залишився проживати та працювати в м.Харкові і її вихованням та утриманням займається лише мама.

Керуючись ст.150 Сімейного кодексу України, ст.ст.8,11,12 Закону України «Про охорону дитинства», Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи рішення комісії з питань захисту прав дитини при виконавчому комітеті Тернопільської міської ради від 02.09.2022 року № 160, захищаючи інтереси дитини …, виконавчий комітет міської ради вирішив:

1.Визнати матір … такою, що самостійно займається вихованням та утриманням малолітньої дитини … 05.03.2012 року народження.

2.Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Володимира Дідича.