Про внесення змін в Регламент виконавчого комітету Тернопільської міської ради восьмого скликання

Керуючись Законом України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи п. 5.1. Регламенту виконавчого комітету Тернопільської міської ради восьмого скликання, з метою оптимізації проведення засідань виконавчого комітету та забезпечення діяльності виконавчого комітету, виконавчий комітет Тернопільської міської ради
ВИРІШИВ:
1.Внести зміни до Регламенту виконавчого комітету Тернопільської міської ради восьмого скликання, затвердженого рішенням виконавчого комітету від 20.11.2020 №1 (далі - Регламент), а саме:
1.1. Пункт 4.19. Розділу 4. «ПОРЯДОК ПІДГОТОВКИ І ПРОВЕДЕННЯ ЗАСІДАНЬ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ» доповнити новими абзацами наступного змісту: «З метою оптимізації роботи виконавчого комітету допускається об'єднання питань, які належать до однієї сфери правовідносин (однотипних рішень або пов’язаних між собою) для проведення одного голосування (голосування «пакету» питань).
Такий розгляд питань передбачає одну доповідь або співдоповідь, відповіді на запитання, обговорення «пакету» питань. Внесення змін, доповнень та поправок проводиться з кожного питання «пакету» окремо. Прийняття рішення з усього «пакету» питань проводиться одним голосуванням.
У випадку наявності мотивованих зауважень члена виконавчого комітету питання виключається з «пакетного» голосування та розглядається в порядку, визначеному цим Регламентом.
Рішення про «пакетне» голосування приймається більшістю голосів членів виконкому від загального складу під час голосування порядку денного в цілому."
1.2. Розділ 2. «ОРГАНІЗАЦІЙНІ ОСНОВИ ФОРМУВАННЯ І ДІЯЛЬНОСТІ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ» доповнити пунктом 2.5. наступного змісту: "2.5.Тернопільська міська рада забезпечує необхідні умови
для ефективного здійснення членами виконавчого комітету їх повноважень. Для ознайомлення з проєктами документів, член виконавчого комітету забезпечується планшетним комп’ютером. Після направлення електронних документів член виконавчого комітету зобов’язаний опрацьовувати їх та враховувати при прийнятті ним рішення. Наданий йому планшетний комп’ютер використовується ним під час засідань виконавчого комітету."
1.3.В тексті Регламенту слова: «відділ зв’язків з громадськістю та засобами масової інформації», «відділ діджиталізації та програмування» замінити словами: "управління цифрової трансформації та комунікацій зі ЗМІ" у відповідних відмінках.
1.4. В пункті 4.2. Розділу 4. «ПОРЯДОК ПІДГОТОВКИ І ПРОВЕДЕННЯ ЗАСІДАНЬ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ» слова "наданих проєктів рішень виконавчими органами міської ради і надає заступнику міського голови – керуючому справами для підпису, а після цього на погодження міському голові" замінити словами "наданих проєктів рішень в електронній формі та погоджених в системі електронного документообігу «АСКОД».
Сформований проєкт порядку денного підписується заступником міського голови-керуючим справами та погоджується міським головою в системі електронного документообігу «АСКОД»".

1.5.Пункт 4.3. Розділу 4. «ПОРЯДОК ПІДГОТОВКИ І ПРОВЕДЕННЯ ЗАСІДАНЬ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ» викласти в новій редакції:
"Погоджений порядок денний після реєстрації організаційним відділом виконавчого комітету надсилається в управління цифрової трансформації та комунікацій зі ЗМІ для оприлюднення на офіційному сайті міської ради з зазначенням часу та місця проведення засідання".

1.6.Пункт 4.6. Розділу 4. «ПОРЯДОК ПІДГОТОВКИ І ПРОВЕДЕННЯ ЗАСІДАНЬ ВИКОНАВЧОГО КОМІТЕТУ» доповнити:
Після слів "доводиться повідомлення" словами "в системі електронного документообігу «АСКОД»".
2.Контроль за виконанням рішення покласти на заступника міського голови-керуючого справами Івана Хімейчука.