Про надання місцевої гарантії для забезпечення виконання комунальним підприємством «Міськавтотранс» Тернопільської міської ради зобов’язань за запозиченняму Міністерства фінансів України для реалізаціїпроекту «Міський громадський транспорт в Україні»

З метою реалізації інвестиційного підпроєкту «Оновлення рухомого складу автобусного парку КП «Міськавтотранс» у місті Тернопіль», відповідно до статей 17, 74 Бюджетного кодексу України, частини першої статті 60, частини другої статті 70 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України від 12 квітня 2017 року №2009-VІІІ «Про ратифікацію Фінансової угоди (Проект «Міський громадський транспорт України») між Україною та Європейським інвестиційним банком», Порядку надання місцевих гарантій, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 14.05.2012 № 541, керуючись статтею25 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи висновки постійних комісій міської ради з питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів та туризму,з питань бюджету та фінансів, міська рада

ВИРІШИЛА:

1. Надати місцеву гарантію Тернопільської міської ради (далі – Місцева гарантія) для забезпечення виконання боргових зобов’язань за запозиченням, залученим комунальним підприємством «Міськавтотранс» Тернопільської міської ради, що знаходиться за адресою: вул. Тролейбусна, 9а, м. Тернопіль, 46027, Україна (далі – Кінцевий бенефіціар), у Міністерства фінансів України за угодою про передачу коштів позики між Міністерством фінансів України, Міністерством інфраструктури України, Тернопільською міською радою та комунальним підприємством «Міськавтотранс» Тернопільської міської ради відповідно до умов Фінансової угоди (проєкт «Міський громадський транспорт України») між Україною та Європейським інвестиційним банком (далі – ЄІБ), укладеної 11.11.2016 та ратифікованої Законом України від 12.04.2017 № 2009-VIII (далі – Фінансова угода), для реалізації інвестиційного підпроєкту «Оновлення рухомого складу автобусного парку КП «Міськавтотранс» у місті Тернопіль».

2. Встановити, що Місцева гарантіязабезпечує виконання боргових зобов’язань Кінцевого бенефіціара за угодою про передачу коштів позики, основними умовами якої є

2.1. Обсяг та валюта кредиту – 2 000 000,00 (два мільйони) євро.

2.2. Строк кредиту – 13 років, упродовж яких кредит має бути повністю погашено рівними платежами – кожні шість місяців після завершення пільгового періоду повернення коштів, що становить 3 роки.

2.3. Відсоткова ставка за користування кредитними коштами відповідно до умов Фінансової угоди визначається на дату вибірки траншів та дорівнює фіксованій ставці або 6-місячній Європейській міжбанківській ставці пропозиції (EURIBOR) + спред (до 2,5 %).

2.4. Сплата відсотків за користування кредитними коштами здійснюється щопіврічними платежами відповідно до умов, визначених угодою про передачу коштів позики.

2.5. Частина комісії за проведення оцінки ЄІБ у розмірі 50 000 євро щодо Фінансової угоди, яка сплачується Україною відповідно до пункту 1.08 Статті 1 Фінансової угоди, вважається частиною коштів позики, наданою Кінцевому бенефіціару, та розраховується шляхом множення суми комісії за проведення оцінки ЄІБ на частку від ділення частини коштів позики на загальну суму позики (до 0,5%).

2.6. Розмір плати за надання кредитних коштів становить 0,5 % річних вибраної та непогашеної суми позики відповідно до розпорядження Кабінету Міністрів України від 26.10.2016 №805-р «Про залучення позики від Європейського інвестиційного банку для реалізації проекту «Міський громадський транспорт в Україні».

3. Встановити, що Місцева гарантія діє протягом строку дії угоди про передачу коштів позики (13 років), але в будь-якому разі до повного виконання боргових зобов’язань Кінцевого бенефіціара.

4. Встановити Кінцевому бенефіціару плату за отримання Місцевої гарантії у розмірі 100 (сто) гривень на рік на строк дії угоди про передачу коштів позики.

5. Звільнити Кінцевого бенефіціара від зобов’язання надавати майнове або інше забезпечення виконання зобов’язань за Місцевою гарантією.

6. Фінансовому управлінню Тернопільської міської ради щорічно передбачати в міському бюджеті м. Тернополя кошти для забезпечення виконання гарантійних зобов’язань протягом строку дії Місцевої гарантії.

7. Уповноважити міського голову Надала Сергія Віталійовича підписати від імені Тернопільської міської ради Місцеву гарантію на умовах, вказаних у даному рішенні.

8. Директору комунального підприємства «Міськавтотранс» Тернопільської міської ради Торожнюку Роману Васильовичу або особі, яка виконує обов’язки директора на період його відсутності, укласти з фінансовим управлінням договір про погашення заборгованості за виконання гарантійних зобов’язань.

9. Контроль за виконанням даного рішення покласти на постійну комісію міської ради з питань економіки, промисловості, транспорту і зв’язку, контролю за використанням комунального майна, зовнішніх зв’язків, підприємницької діяльності, захисту прав споживачів та туризму.

 

Міський голова                                      С.В. Надал