Починаючи з 1 липня 2021 року в Україні стартувала інспекційна кампанія «Виходь на світло»

Детінізації ринку праці – одне із важливих питань, яке потребує активних дій зі сторони усіх учасників процесу, роботодавців, найманих працівників, влади.

Починаючи з 1 липня 2021 року в Україні стартувала інспекційна кампанія «Виходь на світло» для виявлення неоформлених трудових відносин у суб’єктів усіх форм власності та видів господарської діяльності. Зазначена кампанія проводиться Державною службою України з питань праці за участю органів державної влади та органів місцевого самоврядування.

Активним учасником процесу є Тернопільська міська рада. Працівники управління економіки, промисловості та праці Тернопільської міської ради у рамках кампанії здійснили 29 інформаційно- роз’яснювальних заходів у роботодавців м.Тернополя (з початку року - 116 таких відвідувань).

В рамках проведення інформаційної кампанії важливим завданням є налагодження діалогу з суб’єктами господарювання, підвищення їх свідомості щодо дотримання норм та вимог трудового законодавства, а також рівня обізнаності населення про ризики, пов’язані з неофіційно оформленою працею та переваги легального працевлаштування.

Детальніше з інформаційними матеріалами щодо інспекційної кампанії з подолання незадекларованої праці «Виходь на світло» та здійснення активних заходів державного контролю за додержанням законодавства про працю можна ознайомитись на сайті Держпраці: https://dsp.gov.ua/podolannia-nelehalnoi-zainiatosti/

НАСЛІДКИ НЕЗАДЕКЛАРОВАНОЇ ПРАЦІ