Урядом затверджено заходи, спрямовані на детінізацію ринку праці

Шановні роботодавці, не позбавляйте своїх працівників соціального захисту, оформляйте з працівником офіційно трудові відносини, не порушуйте законодавства з питань оплати праці та трудових відносин, адже порушення законодавства тягне за собою великі фінансові санкції - за кожного неоформленого працівника законом передбачено штраф у розмірі 30-ти мінімальних заробітних плат.

Розпорядженням Кабінету Міністрів України від 05.09.2018р № 649р передбачено з 5 жовтня 2018 року проведення Державною службою України з питань праці, Державною фіскальною службою України, Пенсійним фондом України, Національною поліцією України, та органами місцевого самоврядування спільних комплексних заходів, спрямованих на детінізацію ринку праці та вдосконалення контролю за оформленням трудових відносин із найманими працівниками.

Реалізація норм розпорядження надасть можливість зменшити застосування незадекларованої праці, адже через тіньовий ринок зайнятості втрачаються значні суми від несплачених податків, а громадяни позбуваються законних соціальних гарантій.

Консультації щодо належного оформлення трудових відносин можна отримати в управлінні економіки, промисловості та праці Тернопільської міської ради, за адресою: м. Тернопіль, вул. Коперніка,1 ( 4-й поверх) або за телефоном 23-56-71.