Офіцеру-миротворцю Ігорю Кіналю сьогодні могло б виповнитись 40 років

Проте, йому назавжди залишиться 25. Військовослужбовці Національної гвардії України вшанували пам’ять офіцера-миротворця на місці його поховання.

Рідні та військовослужбовці разом з капеланом Нацгвардії помолились за упокій загиблого та поклали квіти до пам’ятного знаку на могилі нацгвардійця,

17 березня 2008 року, під час проведення спеціальної операції в Косово по звільненню захопленої території та приміщення суду в північній частині м. Митровиця, відбулося зіткнення та збройне протистояння між противниками проголошення незалежності Косово та поліцейськими силами ООН, під час якого старший лейтенант Ігор Кіналь загинув. Похований у Тернополі на центральній алеї Міського кладовища біля с. Підгороднього.

«Особовий склад нашого підрозділу і усієї Національної гвардії не забуває про героїчний подвиг Ігоря Кіналя. Він став для нас прикладом жертовності, був наділений якостями справжнього офіцера», - ділиться офіцер Національної гвардії України Анатолій.

Український військовий, миротворець, старший лейтенант Ігор Кіналь народився у Тернополі 19 серпня 1982 року. Закінчив Національну Академію Національної гвардії України, був відмінником. 14 грудня 2007 року був призначений заступником командира оперативного взводу Спеціального миротворчого підрозділу МВС України в міжнародній операції ООН з підтримки миру і безпеки в Косово.