«Ворога потрібно дотиснути. Другого шансу не буде!» - снайпер Нацгвардії рішуче налаштований на перемогу

В лавах Національної гвардії України проходить службу військовослужбовець Віталій. Чоловік у період 2014-2015 років служив в одному з добровольчих батальйонів НГУ. На разі Віталій як резервіст проходить злагодження в підрозділі та готовий застосувати свої вміння та знання у боротьбі з ворогом.

Коли у 2014 році розпочалась антитерористична операція, після дзвінка з військкомату Віталій не вагаючись зібрав речі та поїхав проходити військово-лікарську комісію.

«Тоді я не знав чим займались Збройні сили України чи Національна гвардія. Направили мене служити у новостворений добровольчий батальйон НГУ. Практично місяць ми провели на полігоні - підготовка була на вищому рівні! З 7 ранку до 23-24-ої години ми постійно вчились стріляти, проходили тактику, топографію, орієнтування на місцевості, корегування вогню, - розповідає військовослужбовець Національної гвардії України Віталій, - 4 жовтня 2014 року разом з побратимами у нас була перша ротація в Вуглегірськ. Того ж дня ми прийняли перший бій. Те, чого не було на навчанні, опановували самостійно на полі бою. Як виявилося, знання рятують життя. Потім було Дебальцево. Ми вийшли майже без втрат: один був поранений, двоє потрапили в полон, але їх обміняли. Після виходу з Дебальцева я демобілізувався».

Як розповідає Віталій, в ніч на 25 лютого спав неспокійно, мав погане передчуття. На ранок вже було відомо про початок війни.

«Одразу відвіз дружину з дітьми в безпечне місце і поїхав до військкомату призиватися на службу. Наш досвід потрібен зараз у боротьбі за міста України: за Харків, Київ, Суми, Херсон і інші. Можу сказати одне – ворога потрібно «дотиснути» і в жодному разі не віддавати наші міста! Повернемо і Крим, і Донбас. Другого шансу не буде! – впевнений нацгвардієць Віталій.

Чоловік каже, що за часи служби в добровольчому батальйоні у 2014-15 роках отримав багато неоціненого досвіду, тож сподівається бути корисними державі зараз і чекає на поставлені задачі.