Внутрішньо переміщені особи шукають роботу у Тернополі

З початку повномасштабного вторгнення російських окупантів на українську землю до Тернопільського міськрайонного центру зайнятості в пошуках роботи звернулися 353 внутрішньо переміщених особи, з яких - 278 осіб мали статус безробітного.

Станом на 01 червня 2022 року на обліку у центрі зайнятості перебувають 201 внутрішньо переміщена особа, з яких - 170 осіб мають статус безробітного.

Фахівцями центру зайнятості для осіб, які проживають в місцях масового розміщення проведено 5 масових заходів за межами ЦЗ, в яких взяли участь  160 осіб.

Вживаються заходи щодо сприяння їм у підборі підходящої роботи, в результаті чого 61 особа працевлаштована.

Відповідно до «Порядку надання роботодавцю компенсації витрат на оплату праці за працевлаштування внутрішньо переміщених осіб внаслідок проведення бойових дій під час воєнного стану в Україні», затвердженою постановою Кабінету Міністрів України від 20 березня 2022 р. № 331 (із змінами № 415 від 6 квітня 2022 р.) у квітні-травні цього року 27 роботодавцям, які проводять свою діяльність на території Тернопільської МТГ, надано компенсацію витрат на оплату праці за працевлаштування 54 внутрішньо переміщених осіб.