Вам потрібні працівники – вони тут

Мабуть, найважче нам, працівникам служби зайнятості, підібрати роботу чи роботодавцю знайти найманого працівника серед осіб з інвалідністю.

Така категорія безробітних також належать до категорії громадян, що мають додаткові гарантії у сприянні працевлаштуванню, відповідно до статті 14 Закону України «Про зайнятість населення». Але посилення соціального захисту при працевлаштуванні осіб з інвалідністю, передбачено ст. 19 Закону України від 21.03.91 р. №875 «Про основи соціальної захищеності інвалідів в Україні»

Зокрема, підприємства, установи і організації, у тому числі підприємства, організації громадських організацій осіб з інвалідністю, фізособи, які використовують найману працю, із середньообліковою кількістю штатних працівників облікового складу в рік від 8 до 25 осіб повинні забезпечити 1 робоче місце для працевлаштування осіб з інвалідністю. Якщо цей показник складає 25 і більше осіб, то норматив робочих місць для працевлаштування осіб з інвалідністю збільшиться до 4% (ст. 19 Закону №875)

Основним критерієм у підборі роботи особам з інвалідністю є рекомендації лікарів, що прописані у Програмі реабілітації кожної особи з інвалідністю. Та все посада на останньому місці роботи дає важливу інформацію про те, що особа вміє робити.

Отож,за станом на 11.06.2021 року професійний склад безробітних поповнено аркушем з інформацією про безробітних, що  мають додаткові гарантії у працевлаштуванні.

Сьогодні професійний склад безробітних складається із аркушів:

  • посади за класифікатором професій в Україні;
  • найбільше безробітних за посадами;
  • посади в ОТГ(по селах і у місті Тернополі) за класифікатором;
  • безробітні особи з інвалідністю.

Замовляйте резюме чи зустрічі із безробітними за телефонами центру зайнятості(03522)527452,(0352)527135, (0352)524447, (0352)235146, 0673132277 або через електронний кабінет роботодавця на сайті Державної служби зайнятості, в якому можна побачити дані безробітних, що були направлені на Вашу вакансію.

Професійно-кваліфікаційний склад безробітних додається у файлі типу Excel (додаток). Його можна завантажити на ПК для перегляду і пошуку необхідної інформації.