Легально працевлаштовуєте безробітних? Отримайте компенсації!

Одним із напрямків стимулювання роботодавців та суб’єктів малого підприємництва до створення нових робочих місць і працевлаштування на ці місця певних категорій безробітних - є щомісячна компенсація фактичних витрат на сплату єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Цю компенсацію роботодавець може отримати за умови працевлаштування безробітного за направленням служби зайнятості на нове робоче місце на строк не менше, ніж на два роки. Компенсація виплачується щомісячно протягом одного року з дня працевлаштування особи.

Чим більша зарплата, тим більший розмір компенсації!

Основні вимоги до роботодавців для отримання компенсацій:

- робоче місце повинно бути новим, тобто створеним у результаті діяльності суб’єкта господарювання, збільшення штатної чисельності працівників за умови відсутності скорочення (зменшення середньомісячної чисельності за попередні 12 місяців) або модернізації чи зміни технології виробництва, що потребують нових знань, навичок і вмінь працівника;

- роботодавець не повинен мати заборгованості зі сплати єдиного внеску та/або страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне страхування. Він також не має бути банкрутом і проти нього не може бути порушена справа про банкрутство.

Згадана компенсація виплачується й суб’єктам підприємництва у разі працевлаштування безробітних на нові робочі місця в пріоритетних видах економічної діяльності.

За 2020 рік 46 суб’єктів підприємницької діяльності, що знаходяться на території Тернопільської МТГ та Тернопільського району прийняли на роботу 67 безробітних з компенсацію витрат роботодавцю у розмірі єдиного внеску. За минулий рік 58 безробітних, які проживають території Тернопільської МТГта Тернопільського району, працевлаштовані з компенсацією витрат роботодавцю у розмірі єдиного внеску.

За довідками зверніться у Тернопільському міськрайонному центрі зайнятості, у відділі взаємодії з роботодавцями за тел. 23-51-46, 52-71-35.