Вакантні посади та вільні робочі місця у м.Тернополі та допомога по частковому безробіттю для роботодавців

Станом на 01 травня 2020 року від 187 суб’єктів підприємницької діяльності, що здійснюють діяльність на території Тернопільської МТГ наявна інформація про 470 вільних робочих місць та вакантних посад, у тому числі на посади службовців – 217 вакансії, на посади за робітничими професіями – 226 вакансій, на посади, які не потребують кваліфікації – 27 вакансій.  Для працевлаштування осіб з інвалідністю наявні 34 вакансії.

Всього за січень - квітень 2020 року Тернопільський міськрайонний центр зайнятості отримав від 748 суб’єктів підприємницької діяльності інформацію про наявність 3150 вільних робочих місця та вакантних посад.

Допомогу по частковому безробіттю можуть отримати представники малого та середнього бізнесу, які зупинили або ж скоротили діяльність через карантин; сплачували єдиний внесок (ЄВ) за найманих працівників упродовж 6 місяців, які передують даті зупинення чи скорочення діяльності і не припинили трудових відносин з ними на момент звернення до служби зайнятості.

Аби отримати цю допомогу, потрібно впродовж 30 днів з моменту зупинки чи скорочення діяльності звернутися до центру зайнятості за місцем сплати ЄВ; подати необхідні документи в один із зручних для Вас способів: оригінали - через скриньку для кореспонденції в ЦЗ чи поштою, або (сканкопії) - на email.

Упродовж трьох робочих днів Тернопільський обласний центр зайнятості перевіряє документи та ухвалює рішення щодо надання допомоги. Якщо рішення позитивне – є ще три робочих дні, аби укласти відповідний договір з центром зайнятості.

Уся інформація на сайті Державного центру зайнятості у розділі «Роботодавцям» - https://is.gd/sCGoBM<https://is.gd/sCGoBM>.

 

Контактна інформація: вул. Текстильна, 1б  м.Тернопіль,  46002;

тел. (0352) 52-71-35, (0352)52-44-47, (0352)23-51-46.

E-mail: tern_tr@dcz.gov.ua   

Web:www.ter.dcz.gov.ua