З початку року Тернопільським міським відділенням профінансовано 16,6 млн страхових виплат

Фонд соціального страхування України забезпечує реалізацію державної політики у сфері соціального страхування, здійснює керівництво та управління загальнообов’язковим державним соціальним страхуванням, в тому числі у сфері соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійного захворювання.

Відповідно до законодавства України всі застраховані особи у разі настання страхового випадку мають право на отримання матеріального забезпечення, страхових виплат та соціальних послуг, фінансування яких здійснюється робочими органами виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України, які зобов’язані своєчасно та в повному обсязі відшкодовувати шкоду, заподіяну потерпілому внаслідок ушкодження його здоров’я.

У серпні 2022 року Тернопільським міським відділенням УВД ФССУ в Тернопільській області потерпілим на виробництві та членам їх родин перераховано 2,14 млн грн страхових виплат, із них: 1,94 млн грн щомісячних страхових виплат потерпілим, 160,72 тис. грн щомісячних страхових виплат по втраті годувальника, 22,5 тис. грн одноразової допомоги в зв’язку з настанням стійкої втрати працездатності та 15,4 тис. грн допомоги по тимчасовій непрацездатності внаслідок виробничих травм.

Усього з початку 2022 року Тернопільським міським відділенням перераховано через банківські та поштові відділення 14,79 млн грн страхових виплат внаслідок нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань, кошти надійшли 884 потерпілим, 52 особи отримали 1,53 млн грн щомісячної страхової виплати по втраті годувальника, 231,2 тис. грн допомоги отримали 12 працівників у звʼязку з тимчасовою непрацездатністю до відновлення працездатності або встановлення інвалідності, виплачено 63,77 тис. грн одноразових допомог потерпілим у разі стійкої втрати професійної працездатності та 45,4 тис. грн одноразової допомоги в разі смерті потерпілого (утриманцям).

Слід зазначити, що щомісячна страхова виплата фінансується з наступного місяця, у якому вона призначена та нарахована, але не пізніше 30 календарних днів із дня прийняття постанови відділення Фонду про призначення страхових виплат.

 

Богдан БУКШОВАНИЙ, заступник начальника відділення – начальник відділу страхових виплат та матеріального забезпечення Тернопільського міського відділення УВД ФССУ в Тернопільській області.