Консультації по телефону – зручний формат отримати відповіді на запитання щодо пенсійного забезпечення – не виходячи з дому!

Для забезпечення надання громадянам консультацій в умовах карантинних обмежень, без особистих відвідувань органів Фонду, фахівці Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області систематично проводять прямі телефонні гарячі лінії.

В черговий раз із жителями Тернопільщини спілкувалася перший заступник начальника Головного управління Пенсійного фонду України в Тернопільській області Алла Якубовська.

Громадяни цікавилися питаннями перерахунку пенсійних виплат із          01 вересня 2020 року для непрацюючих 65-річних пенсіонерів у зв’язку із зміною розміру мінімальної заробітної плати, зміни розміру мінімального страхового внеску та величини ставки оподаткування, зарахування до стажу сезонних робіт у сільському господарстві, віку виходу на пенсію багатодітних матерів, необхідним страховим стажем для виходу на пенсію за віком у         2020 році та можливістю контролю роботодавця за дотриманням ним законодавства про працю та сплату страхових внесків.

 У ході спілкування, фахівець Фонду наголошувала додзвонювачам про

можливість одержання ряду послуг в електронному форматі, не виходячи з дому, через електронні сервіси Пенсійного фонду України. Зокрема, про переваги сервісної послуги – автоматичне призначення пенсії, за допомогою якої пенсія призначається автоматично при досягненні особою пенсійного віку. При цьому немає необхідності додатково звертатись та особисто відвідувати органи Пенсійного фонду. Послуга надається засобами вебпорталу з використанням кваліфікованого електронного підпису (КЕП).

 

 

Головне управління
Пенсійного фонду України
в Тернопільській області

 

 

03.09.2020