АМУ запрошує на Німецько-Український муніципальний форум

Асоціація міст України спільно з Асоціацією міст Німеччини й Сервісною службою «Міста в Єдиному Світі» некомерційного товариства  Engagement Global  проводять 10-11 листопада 2021 року Німецько-Український муніципальний форум. Захід відбудеться у форматі відеоконференції.

Дружні відносини між Німеччиною та Україною протягом останніх років набули надзвичайного значення. Про це свідчить, зокрема, постійне зростання мережі, що зараз нараховує понад 70 партнерств між муніципалітетами. У рамках муніципальної співпраці з розвитку між німецькими й українськими територіальними громадами відбувається жвавий обмін інформацією й досвідом як на політичному, так і на робочому рівнях. Так, лише в мережі муніципального партнерства з Україною було реалізовано понад 85 проєктів із розвитку.

З огляду на процес децентралізації в Україні та на спільні виклики муніципальний форум покликаний посилити німецько-українські відносини й місцевий рівень у обох країнах.

Круглий стіл, у якому візьмуть участь німецькі й українські бургомістри та голови громад, має продемонструвати і зміцнити єдність муніципалітетів Німеччини й України на довготривалу перспективу.

Фахові воркшопи на такі теми, як участь громадян у політичному й суспільному житті, діджиталізація і захист клімату на місцевому рівні, уможливлять взаємний обмін досвідом у подоланні глобальних викликів. У рамках панельної дискусії за участі представниць і представників муніципального, національного та міжнародного рівнів у другий день заходу буде обговорено значення місцевого самоврядування в контексті міжнародних відносин.

ПРОГРАМА (завантажити)

На цей захід запрошуються усі члени Асоціації міст Німеччини, Асоціації міст України та представники мережі німецько-українських партнерств. Діячі громадянського суспільства, співробітництва у сфері розвитку, представники преси та інші зацікавлені сторони можуть долучитися до відкриття форуму та фахових семінарів у перший день і до панельної дискусії другого дня.

Круглий стіл міських голів, що також є однією з частин Форуму, розрахований виключно на представників муніципалітетів.

Асоціація міст України запрошує міських, селищних, сільських голів взяти участь у Німецько-Українському муніципальному форумі.

УВАГА! Реєстрація учасників за ПОСИЛАННЯМ (перейти)

 

У разі виникнення запитань  або за додатковою інформацією звертайтеся до:

► Юлії Бандури, тел. +38 097 926 04 79, bandura2005@ukr.net 

► Лукаса Мільберта, тел.+49 221 377 15 72, Lucas.Milbert@staedtetag.de

► Артема Садомова (SKEW) тел. +38 050 995 34 20, koordinator.suedost@ukr.net