Оголошення про проведення конкурсу на перевезення пасажирів на автобусних маршрутах загального користування в Тернопільській міській територіальній громаді

Виконавчий комітет Тернопільської міської ради (далі - Організатор) оголошує конкурс на перевезення пасажирів на автобусному маршруті в Тернопільській міській територіальній громаді.

Метою проведення конкурсу є розвиток конкуренції, обмеження монополізму на ринку пасажирських перевезень та вибір на конкурсних засадах юридичних або фізичних осіб, які спроможні забезпечувати належну якість обслуговування перевезень пасажирів. Конкурс є відкритим для всіх претендентів.

Конкурс проводиться відповідно до вимог Законів України «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про автомобільний транспорт», Постанов Кабінету Міністрів України від 18.02.1997р. №176 «Про затвердження Правил надання послуг пасажирського автомобільного транспорту», від 03.12.2008р. №1081 «Про затвердження Порядку проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування» (зі змінами та доповненнями), та Умов проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування в Тернопільській міській територіальній громаді(далі – Умови).

Проведення конкурсу забезпечується Організатором самостійно. Об’єктом конкурсу визначено групу маршрутів.

За додатковою інформацією щодо характеристики об’єктів конкурсу та для отримання бланків документів для участі в конкурсі звертатися в управління транспортних мереж та зв’язку Тернопільської міської ради за адресою: м. Тернопіль, вул. Коперника, 1, 4-й поверх, або за тел. 52-15-14, 52-69-41.

Для участі у конкурсі перевізник-претендент подає окремо щодо кожного об’єкта конкурсу документи, визначені Умовами, статтею 46 Закону України “Про автомобільний транспорт”, за формою згідно з додатками 1-4 Умов проведення конкурсу з перевезення пасажирів на автобусному маршруті загального користування в Тернопільській міській територіальній громаді.

Перевірку поданих документів на відповідність обов’язковим і додатковим (за наявності) умовам конкурсу та наявності усіх документів, передбачених цим Порядком, проводить організатор перевезень.

Додатково, перевізники-претенденти, в разі визнання їх переможцями конкурсу зобов’язуються:

  • впровадити і забезпечити функціонування системи АСООП в усіх транспортних засобах на маршрутах об’єктів конкурсу;
  • забезпечити обслуговування маршрутів згідно додаткових умов, наданих ними, як перевізниками-претендентами;
  • забезпечити обладнання всіх автобусів приладами GPS-зв’язку та системами автоматичного оголошення зупинок;
  • забезпечити роботу водіїв на маршрутах в уніформі;
  • проводити оновлення рухомого складу на закріплених маршрутах;
  • забезпечити роботу на маршрутах низькопідлогових автобусів або здійснити переобладнання автобусів,для забезпечення перевезення осіб з інвалідністю;
  • забезпечити роботу в автобусах системи кондиціонування та опалення.
  • забезпечити наявність автобусів з категорією екологічності Євро 3 - Євро 6.
  • забезпечити водіїв автобусів належним рівнем заробітної плати.
  • забезпечити встановлення в салонах автобусів камер відео спостереження.

Документи для участі в конкурсі подаються в управління транспортних мереж та зв’язку Тернопільської міської ради за адресою: м. Тернопіль, вул. Коперника, 1, 4 – й поверх, з 14.04.2022, з понеділка по п’ятницю, з 08:00 год. по 17:15 год. (в п’ятницю до 16:00 год.), обідня перерва з 13:00 год. до 14:00 год. Кінцевий строк прийняття документів – до 17:15 год. 03.05.2022.

Засідання конкурсного комітету та проведення конкурсу відбудеться 16.05.2022 в 11:00 год. в залі засідань Тернопільської міської ради, за адресою: вул. Листопадова, 5.

Телефони для довідок з питань проведення конкурсу, отримання бланків документів та рахунку для сплати коштів за участь у конкурсі: 52-15-14, 52-69-41, електронна адреса: uprtrans_te@ukr.net.