Тернопільська міська рада інформує

  • Video
    Звіт міського голови Тернополя Сергія Надала за 2023 рік

Проєкт «Міста і громади, вільні від домашнього насильства»

Упродовж останніх років Україна активно розбудовує систему запобігання та протидії домашньому насильству та насильству за ознакою статі – від старту створення інноваційних моделей надання спеціалізованих послуг у рамках реагування на потреби населення під час гуманітарної кризи на сході України до гармонізації національного законодавства з міжнародними стандартами. Поступ у боротьбі з насильством відбувається і закріплюється в українській політиці та суспільстві.

Завдяки підтримці Урядів Великобританії та Канади, у 2021 році проєкт “Міста, вільні від домашнього насильства” розширює підтримку у розбудові місцевих систем запобігання та протидії насильству та оголошує конкурсний відбір ще 15 територіальних громад - партнерів проєкту з усіх областей України на 2021-2024 роки.

У рамках співпраці з обраними громадами планується надання їм всебічної підтримки для розбудови муніципальної системи запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, зокрема у:

налагодженні належної координації та взаємодії суб’єктів, що здійснюють заходи у сфері запобігання та протидії насильству на місцевому рівні;

створенні та забезпеченні належної діяльності спеціалізованих служб підтримки постраждалих осіб, зокрема притулків, денний центрів, кризових кімнат, мобільних бригад соціально-психологічної допомоги тощо;

комплексній та спеціалізованій підготовці фахівців з відібраних громад і вивчення досвіду інших міст України у даній сфері;

організації та проведенні серед мешканців громади, зокрема серед дітей та молоді, інформаційних кампаній щодо запобігання та протидії насильству, роз’яснення його форм, проявів і наслідків.

У разі зацікавленості вашої громади в участі у проєкті UNFPA “Міста і громади, вільні від домашнього насильства” у якості громади-партнера пропонуємо Вам:

підтвердити листом від територіальної громади відповідну зацікавленість і визначити відповідного заступника керівника громади відповідальним за координацію подальших дій та співпрацю з UNFPA для налагодження подальшої комунікації;

заповнити та надіслати разом з листом заповнену аплікаційну форму щодо участі громади у проєкті UNFPA (у додатку до даного листа) на електронну адресу boichuk@unfpa.org до 23 квітня 2021 року. 

UNFPA повідомить про результати конкурсного відбору на сайті UNFPA та відібраним для партнерства містам та громадам до 12 травня 2021 року.

Контактна особа з питань співпраці з територіальними громадами від UNFPA – Костянтин Бойчук, регіональний координатор, координатор проєкту “Міста і громади, вільні від домашнього насильства” (boichuk@unfpa.org, +38 095 262 74 96).

Запрошуємо представників громад, зацікавлених в участі у вищезазначеному відборі на онлайн-презентацію проєкту “Міста і громади, вільні від домашнього насильства” у прямій трансляцій на офіційній сторінці Представництва Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) в Україні у Facebook, яка відбудеться 14 квітня об 11 годині. Під час презентації буде надана можливість отримати відповіді на питання щодо участі у відборі та запланованій подальшій підтримці для відібраних міст-партнерів.

Детальна інформація про проєкт за посиланням: https://ukraine.unfpa.org/uk/CFDV_announcement?fbclid=IwAR1yFKmp-H4jePNXnEiig1y8S4JA2rttDEi-K1Cia5mNlHQ-cBEVkywL2Z4